Ακόμα πιο ασφυκτικό το Internet στην Τουρκία

Ακόμα πιο ασφυκτικό το Internet στην Τουρκία

Συντάκτης: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης @ 21.02.2014

Και στα Διαδικτυακά πράγματα της χώρας έχει αντίκτυπο η πολιτική αναταραχή στην Τουρκία: σε μια προσπάθεια καλύτερου ελέγχου της κατάστασης, η κυβέρνηση Ερντογάν ψήφισε νόμο ο οποίος επιτρέπει το πιο γρήγορο μπλοκάρισμα σελίδων web και τη συλλογή προσωπικών στοιχείων όπως το ποιες σελίδες επισκέπτονται οι χρήστες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η υπογραφή του νόμου από τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων στο τουρκικό κομμάτι του Internet και τα social media γέμισαν από διόλου κολακευτικά σχόλια σχετικά με την πολιτική ηγεσία της χώρας -μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκε το hashtag #unfollowabdullahgul στο Twitter, το οποίο ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters δεν κατάφερε να ρίξει σημαντικά την ψηφιακή δημοτικότητα του κ. Γκιουλ.

Φυσικά όλα αυτά δεν είναι ακριβώς καινούρια για την Τουρκία. Όπως έχουμε γράψει κι εμείς επανειλημμένως η γείτων συγκαταλέγεται στις χώρες που έχουν δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα τόσο στους χρήστες τους, όσο και στις αμερικανικές εταιρείες. Όμως κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει...