Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα social media

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία τα social media

Συντάκτης: Deasy @ 25.01.2024

Σύσταση για τον περιορισμό των συστημάτων κοινωνικής δικτύωσης από τους νέους εξέδωσε η πόλη της Νέας Υόρκης, με τον δήμαρχο της πόλης να λέει ότι τα social media συνιστούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Στο σχετικό κείμενο συστάσεων η δημοτική αρχή της πόλης αναφέρει ότι η ψυχική υγεία στη Νέα Υόρκη επιδεινώνεται για περισσότερο από μία δεκαετία. Το ποσοστό των παιδιών γυμνασίου και λυκείου που νιώθουν ότι είναι χωρίς ελπίδα αυξήθηκε κατά 42% στην περίοδο 2011-2021, ενώ το ποσοστό αυτοκτονικού ιδεασμού αυξήθηκε κατά περισσότερο από 38%, ενώ τα ποσοστά έλλειψης ελπίδας είναι μεγαλύτερα σε κορίτσια, μαύρους, λατινοαμερικανούς και ΛΟΑΤΚΙ+. Ταυτόχρονα, το 77% των παιδιών γυμνασίου και λυκείου περνούν περισσότερες από 3 ώρες ημερησίως μπροστά στην οθόνη τους, χωρίς στον χρόνο αυτό να προσμετράται η μελέτη για τα μαθήματα του σχολείου.

"Μεταχειριζόμαστε τα κοινωνικά δίκτυα όπως τους άλλους κινδύνους για τη δημόσια υγεία", δήλωσε ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς.

Με αυτά τα δεδομένα υπόψιν, οι ενήλικες καλούνται να εφαρμόσουν χρονικές περιόδους και χώρους, όπου θα ενθαρρύνεται η διαπροσωπική επικοινωνία, να ενθαρρύνουν την εποικοδομητική χρήση των social media, να συζητήσουν για τη χρήση των social media και να προσφέρουν υποστήριξη στα παιδιά.

"Yπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη βλάβη στην ψυχική υγεία και ευημερία των παιδιών και των εφήβων. Προς το παρόν, δεν διαθέτουμε ακόμη αρκετά στοιχεία για να πούμε αν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επαρκώς ασφαλή για τα παιδιά και τους εφήβους" σημειώνει η δημοτική αρχή της Νέας Υόρκης.