Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer

Τίτλοι τέλους για τον Internet Explorer

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 21.05.2021

Με τον Edge να έχει διαδεχθεί τον Internet Explorer θα περίμενε κανείς πως η Microsoft θα είχε επισπεύσει τη συνταξιοδότηση (ή την ευθανασία) του browser που ήταν μαζί μας από το μακρινό 1995 και κόντεψε να φτάσει τα 30 χρόνια. Όμως τέτοια γενέθλια δεν προβλέπονται διότι το 2022 η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την υποστήριξη του browser.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το μέλλον του Internet Explorer είναι -τι άλλο- ο Edge και πως στις 15 Ιουνίου 2022 θα σταματήσει η υποστήριξη στον παλιό browser.

Ο οποίος παλιός browser ήταν κάποια στιγμή ο δημοφιλέστερος αλλά η χαρά δεν κράτησε πάρα πολύ καθώς πρώτα ο Mozilla Firefox και αργότερα ο Google Chrome πήραν την πρωτοκαθεδρία. Στον μεγάλο πόλεμο των  browsers δεν θα υπάρξει ποτέ αδιαφιλονίκητος νικητής, καθώς ο πρωτοπόρος της μίας δεκαετίας μπορεί να βρεθεί στη θέση του ουραγού την αμέσως επόμενη. Από ένα χρονικό σημείο και μετά ο Internet Explorer είχε γίνει… διάσημος για τη χαμηλή του ταχύτητα μην μπορώντας να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τους νεότερης τεχνολογίας ανταγωνιστές του.

Βέβαια θα τον θυμόμαστε, μας έβαζε στο Internet για πολλά χρόνια…