Αυτή η μάσκα έχει και USB

Αυτή η μάσκα έχει και USB

Συντάκτης: Deasy @ 17.06.2020

Η αλήθεια είναι πως δεν παίξαμε στοίχημα εδώ στο deasy για το αν θα βγει μια «έξυπνη» μάσκα τώρα με τον κορονοϊό. Κάπου βαθιά μέσα μας υπήρχε η βεβαιότητα πως όλο και κάποιος θα έβρισκε τον τρόπο να κοτσάρει μια USB πόρτα σε κάποια μάσκα και να που δικαιωνόμαστε.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Χάιφα στο Ισραήλ κατασκεύασαν μία επαναχρησιμοποιούμενη μάσκα η οποία απολυμαίνεται αφού… μπει στην πρίζα.

Με τη χρήση ενός οποιουδήποτε φορτιστή κινητού τηλεφώνου, θερμαίνονται στους 70 βαθμούς Κελσίου τα ανθρακονήματα που περιέχονται στη μάσκα, προκειμένου να εξουδετερωθεί ο κορονοϊός. Η μάσκα θα πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένη με το ρεύμα για διάστημα περίπου 30 λεπτών ώστε να ολοκληρωθεί η απολύμανση.

Οι ερευνητές τονίζουν πως οι μάσκες μίας χρήσης ούτε φιλικές στο περιβάλλον είναι, ούτε, τελικά, φθηνές, αφού χοντρικά κοστίζουν από έως και 80 ευρωλεπτά η μία. Λένε, επίσης, πως η λιανική της τιμή θα διαμορφωθεί γύρω στο ένα δολάριο πάνω από τις σημερινές επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες. Βεβαίως, αυτή τη στιγμή δεν θα τις βρεις στο εμπόριο, αλλά μάλλον μέχρι το φθινόπωρο θα τις δούμε στα φαρμακεία και τα άλλα καταστήματα. Δες, στο μεταξύ, το σχετικό βίντεο από το Reuters.