Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ζωντανή σύνδεση

Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ζωντανή σύνδεση

Συντάκτης: Deasy @ 21.05.2018

Ζωντανά θα μεταδοθεί η ακρόαση του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως έγινε γνωστό τόσο από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και εκπροσώπους της εταιρείας.

Η ακρόαση του επικεφαλής του Facebook θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τρίτη και αντικείμενό της είναι η υπόθεση της Campridge Analytica και ο τρόπος με τον οποίο το Facebook διαχειρίζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook δεν θα μιλήσει σε κάποια επιτροπή του Κοινοβουλίου -ούτε στην Ολομέλεια καθώς μια τέτοια διαδικασία δεν προβλέπεται- αλλά στην Διάσκεψη των Προέδρων των Πολιτικών Ομάδων του Κοινοβουλίου, ενώ θα παρίστανται επίσης ο πρόεδρος και ο εισηγητής της Επιτροπής Ατομικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (επιτροπή LIBE).

Η ακρόαση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου και όπως ανακοινώθηκε θα είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια κάλυψη προβλέπεται για τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα ώρα Βρυξελλών (7 ώρα Ελλάδος), ενώ 1,5 ώρα μετά ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνι Ταγιάνι θα δώσει συνέντευξη Τύπου με θέμα (φυσικά) τη συνάντηση. 

Οι λεπτομέρειες σχετικά με την αναμετάδοση αναμένεται να γίνουν γνωστές λίγες ώρες πριν την έναρξη της ακρόασης.

Επιπλέον, την ίδια ημέρα ο Ζάκερμπεργκ αναμένεται να συναντηθεί και με τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.