7 Απριλίου το iPhone SE στην Ελλάδα

7 Απριλίου το iPhone SE στην Ελλάδα

Το ίδιο και το νέο iPad Pro.

Συντάκτης: Deasy @ 22.03.2016

Διαθέσιμες από τις αρχές Απριλίου θα είναι στην Ελλάδα οι δύο νέες συσκευές που ανακοίνωσε χθες η Apple, δηλαδή το προσιτό iPhone SE και το νέο μικρότερο iPad Pro. Η ανακοίνωση έρχεται από την iSquare, σύμφωνα με την οποία ως ημέρα έναρξης της διάθεσης ορίζεται η 7η Απριλίου, το πιο αισιόδοξο από τα σενάρια που αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας. Αντίστοιχη ανακοίνωση είχαμε πριν από λίγο και από τον Όμιλο ΟΤΕ.

Πάντως, η ημέρα έναρξης είναι μία ακόμα έκπληξη, καθώς για πρώτη φορά ένα νέο iPhone θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα Πέμπτη και όχι Παρασκευή, που ήταν μέχρι τώρα η συνήθης πρακτική.

Τέλος, αν και οι τιμές για Ελλάδα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, αυτές αναμένεται να είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές που αναφέραμε χθες. Ειδικότερα, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, το κόστος για την απόκτηση του iPhone SE των 16GB στην Ευρώπη φθάνει τα 489 ευρώ. Με δεδομένο ότι ο φόρος στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερος, αυτό σημαίνει ότι η συσκευή θα πωλείται σε λίγο υψηλότερη τιμή από την παραπάνω, με τα 499 ευρώ να αποτελούν το ασφαλέστερο σενάριο. Ταυτόχρονα, η νέα τιμή του iPhone 5S έχει ήδη διαμορφωθεί στα ελληνικά καταστήματα στα 399 ευρώ, επίσης υψηλότερα από το επίπεδο που αναμέναμε χθες. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι "τσιμπημένες" ευρωπαϊκές τιμές του iPhone SE ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα και της συνεχούς (τους τελευταίους μήνες) υποτίμησης του ευρώ έναντι του δολαρίου.