Το λένε Grok και μέχρι πριν πρότινος θα έπρεπε να ήσουν συνδρομητής του Χ (του Twitter που λέγαμε παλιά) για να το χρησιμοποιήσεις. Όμως επειδή έτσι όπως πάνε τα πράγματα στο Χ, το Grok δεν το χρησιμοποιούσαν και πολλοί και στο τέλος θα έμενε ο Elon Musk με τους φίλους του να ασχολούνται με αυτό, ελήφθη η απόφαση και το chatbot της εταιρείας είναι διαθέσιμο σε όλους μας και όταν λέμε σε όλους μας εννοούμε και σε εμάς στην Ευρώπη.
Αν (εξακολουθείς να) χρησιμοποιείς το Χ θα είδες στο περιβάλλον της εφαρμογής στο smartphone ότι εμφανίστηκε μία κάθετος μέσα σε ένα τετράγωνο πλαίσιο. Το ίδιο συμβαίνει και στο Web περιβάλλον και αν ασχολείσαι καθόλου με τα λογότυπα θα πεις κάτι που σκεφτήκαμε και εμείς εδώ στο deasy.
Βρε σαν πολύ δεν μοιάζει με το λογότυπο της Deutsche Bank;
Τέλος πάντων, αυτά είναι δουλειά για τους δικηγόρους της Deutsche Bank και του Χ.
Δοκιμάσαμε το Grok, δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε παραπονεμένους. "Μιλάει" καλά τα ελληνικά, προσφέρει ολοκληρωμένες απαντήσεις για θέματα τρέχουσας επικαιρότητας και φαίνεται να διατηρεί ουδετερότητα στο πώς εμφανίζει τα πράγματα. Με άλλα λόγια, ούτε woke ούτε αντι-woke μας φάνηκε και ακόμα και σε "δύσκολες" ερωτήσεις (όπως, "ποιες είναι οι εξελίξεις σχετικά με το woke κίνημα") διατήρησε μια ισορροπία. Είναι τέλειο; Φυσικά και όχι.
Δοκιμάσαμε να το πικάρουμε λίγο και του ζητήσαμε να μας πει συμβουλές για το πώς να γράψουμε ένα post στο Twitter. Tο Grok δεν... παρεξηγήθηκε που χρησιμοποιήσαμε το παλιό όνομα του Χ και μας έδωσε αναλυτικές οδηγίες για το πώς να γράψουμε ένα μήνυμα.
Όμως όταν ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσει λίγο περισσότερο τα ελληνικά, τα έκανε ελαφρώς μαντάρα, μεταφράζοντας το "hashtag" σε "χάσιμογκ". Εκεί το χάσαμε λίγο και εμείς, για να είμαστε ειλικρινείς.
Θέλεις να δοκιμάσεις το AI chatbot του Χ; Φυσικά και θέλεις, ξεκίνα από εδώ.