Το ρομπότ Atlas παίρνει σύνταξη - Έρχεται το νέο Atlas

Το ρομπότ Atlas παίρνει σύνταξη - Έρχεται το νέο Atlas

Συντάκτης: Deasy @ 18.04.2024

Τα ρομπότ της Boston Dynamics έχουν βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τις ικανότητές τους αλλά όπως φαίνεται έρχεται κάποτε η στιγμή ακόμα και για τις πιο εξελιγμένες μηχανές να κάνουν στην άκρη για τη νεότερη γενιά.

Με ένα βίντεο διάρκειας 3,5 λεπτών η Boston Dynamics αποχαιρετά το Atlas με τα υδραυλικά "χέρια" και "πόδια". Το βίντεο δείχνει το ρομπότ σε μερικές πολύ επιτυχημένες και μερικές όχι και τόσο επιτυχημένες στιγμές, μία από αυτές (στο 1.10 του βίντεο) θα λέγαμε ότι θυμίζει φιγούρα ζεϊμπέκικου. Όσες φορές όμως και αν στραβοπάτησε, γλίστρησε ή σκουντούφλισε, το Atlas συνέχιζε σαν να μη συνέβαινε τίποτα.

 

Τώρα, το υδραυλικό Atlas παίρνει μια θέση στο μουσείο της εταιρείας και στη θέση του εμφανίζεται ένα νέο μοντέλο με πλήρη ηλεκτροκινούμενα μέρη το οποίο στο πρώτο του βίντεο μας μπέρδεψε για το ποιο είναι το εμπρός και ποιο το πίσω μέρος του.

Το νέο ρομπότ έχει το ίδιο όνομα - Atlas- είναι πιο λεπτό σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο και δείχνει να έχει πιο ευέλικτα μέλη. Λίγα πράγματα βέβαια μπορείς να καταλάβεις από ένα εισαγωγικό βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων αλλά η Boston Dynamics έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα μας εντυπωσιάσει.