Άδοξο τέλος για το ρομπότ-σεκιούριτι της Amazon

Άδοξο τέλος για το ρομπότ-σεκιούριτι της Amazon

Συντάκτης: Deasy @ 04.07.2024

Έχουμε προβλήματα αλλά τι να πουν και όσε εταιρείες έσπευσαν να αγοράσουν το Astro for Business, το ρομπότ-σεκιούριτι της Amazon, για να έχουν λιγότερο άγχος σχετικά με την επιτήρηση των εγκαταστάσεών τους και έμαθαν τώρα ότι στις 25 Σεπτεμβρίου το ρομπότ των 2.350 δολαρίων θα γίνει... άγαλμα.

Η Amazon ανακοίνωσε ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία το Astro for Business, ένα ρομπότ βάρους δέκα κιλών που κινείται με τροχούς και θυμίζει (λίγο) το Wall-E, θα σταματήσει να λειτουργεί. Το ρομπότ είχε κάνει την πρεμιέρα του τον Νοέμβριο του 2023, δηλαδή αν δεν κάνουμε κάποιος λάθος στους υπολογισμούς, η ζωή του Astro for Business κράτησε μόλις δέκα μήνες. Σίγουρα κάποιοι θα σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να εμπιστευτούν με ευκολία την Amazon για αγορές τέτοιου είδους.

Για να χρυσώσει το χάπι, η Amazon θα προσφέρει κουπόνι 300 δολαρίων στους πελάτες που είχαν προμηθευτεί το συγκεκριμένο ρομπότ.

Το οποίο ρομπότ θα συνεχίσει να ζει, όχι στις καρδιές μας αλλά σε μια οικιακή έκδοση που ονομάζεται -κρατηθείτε- Astro for Home. Τα καλά νέα είναι ότι όσοι δούλευαν για την έκδοση του Astro for Business θα απορροφηθούν στο τμήμα που αναπτύσσει την οικιακή έκδοση. Το τι θα κάνει το οικιακό ρομπότ δεν το ξέρουμε, χωρίς πάντως να θέλουμε να προσβάλλουμε κανέναν, το Astro for Business ήταν αρκετά κοντό για να κάνει δουλειές όπως το καθάρισμα και το ξεσκόνισμα ή το πλύσιμο των πιάτων. Ελπίζουμε το Astro for Home να είναι κάπως ψηλότερο και να είναι πραγματικά χρήσιμο. Βεβαίως κρίνοντας από την ευκολία με την οποία η Amazon κατέβασε τους διακόπτες στο Astro for Business θα περιμένουμε λίγο καιρό μέχρι να σκεφτούμε αν έχει νόημα να αγοράσουμε το οικιακό ρομπότ που σχεδιάζει η αμερικανική εταιρεία.