Απολύσεις 6.650 εργαζομένων και στη Dell

Απολύσεις 6.650 εργαζομένων και στη Dell

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 07.02.2023

Από εκεί που μας άφησε ο Ιανουάριος ξεκίνησε και ο Φεβρουάριος, με τη Dell να είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα του κλάδου της τεχνολογίας που προχωρά σε μαζικές απολύσεις. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η εταιρεία προχωράει στην περικοπή 6.650 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αντιστοιχεί στο 5% του ανθρώπινου δυναμικού της.

Οι απολύσεις έρχονται σε μια περίοδο που η Dell βιώνει συνεχείς απώλειες στον κλάδο των προσωπικών υπολογιστών, ο οποίος συνεισφέρει στην εταιρεία σχεδόν το 55% των εσόδων της.  Ιδιαίτερα στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, η εταιρεία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 37% (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021), επίδοση που αποτέλεσε τη χειρότερη μεταξύ των μεγαλύτερων ονομάτων της αγοράς. Μια αγορά που περιμένει να κάνει το rebound μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Όμως, οι αναλυτές έχουν διαφορετική άποψη, εκτιμώντας ότι μάλλον θα καθυστερήσει, προσθέτοντας ότι οι απολύσεις της Dell υποδεικνύον ότι και η εταιρεία έχει την ίδια εικόνα.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, μετά το πρόγραμμα περικοπών που ανακοίνωσε η Dell, ο αριθμός των εργαζομένων της επιστρέφει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εξαετίας (126.300), τρία μόλις χρονιά μετά το ρεκόρ των 165.000 υπαλλήλων. Στη διάρκεια αυτής της τριετίας η Dell έχει απολύσει σχεδόν 30.000 υπαλλήλους.