1500 υπάλληλους απολύει το Spotify

1500 υπάλληλους απολύει το Spotify

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 05.12.2023

Το τρίτο και μεγαλύτερο κύμα απολύσεων μέσα στη χρονιά ανακοίνωσε η πλατφόρμα Spotify, υπό το πρίσμα επικείμενων προκλήσεων που εκτιμά ότι θα αντιμετωπίσει στο προσεχές χρονικό διάστημα η εταιρεία.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε και επίσημα γνωστό, η Spotify θα απολύσει 1.500 υπαλλήλους, που αντιστοιχούν στο 17% του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε προχωρήσει σε απολύσεις τόσο τον προηγούμενο Ιανουάριο (600 άτομα), όσο και τον Ιούνιο (200 άτομα).

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας η απόφαση για τις απολύσεις παρότι επώδυνη πάρθηκε λόγω του αυξημένου λειτουργικού κόστους, το οποίο έπρεπε να προσαρμοστεί σε χαμηλότερα επίπεδα, προκειμένου να επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχουν τεθεί για τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή που η είδηση των νέων απολύσεων μάλλον σόκαρε τους ανθρώπους του Spotify η αντίδραση της χρηματιστηριακής αγοράς ήταν εντελώς διαφορετική, με την τιμή της μετοχής να παρουσιάζει αύξηση έως και 11% τις πρώτες ώρες μετά τις ανακοινώσεις.