Οι ιδέες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό
Πάνω από 260 μαθητικές ομάδες νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου από όλα τα μέρη της Ελλάδας έδωσαν για μία ακόμη χρονιά το «παρών» στον διαγωνισμό παρουσιάζοντας καινοτόμες ιδέες που ξεχώρισαν. Η ομάδα «Ρομπομπλιμπλίκια» από την Αττική κατασκεύασε «έξυπνα βαρέλια», τα οποία εκτός από τη συλλογή φυσικών δεδομένων για την ποιότητα του κρασιού, μετρούν και τα βλαβερά αέρια που παράγονται κατά τη διαδικασία της ζύμωσης, ενεργοποιώντας – σε περίπτωση κινδύνου- σύστημα συναγερμού και εξαερισμού των εγκαταστάσεων. Η «Lousios Waterpower Team» από τη Δημητσάνα παρουσίασε ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης και διανομής νερού, ενώ οι «Robo-Thinkers» από τη Λάρισα δημιούργησαν ένα ρομποτικό σύστημα που χρησιμοποιείται για την αγροτική καλλιέργεια, παρακολούθηση, προστασία από καιρικές συνθήκες και αυτόματη συγκομιδή ντομάτας και μελιτζάνας. Τα αποτελέσματα του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του WRO Hellas.
Για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα βραβεύτηκαν, επίσης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο ακαδημαϊκός Δρ. Σταμάτης Κριμιζής.
Cosmote: Στηρίζει σταθερά την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM στα ελληνικά σχολεία
Η Cosmote είναι από τους πρώτους ιδιωτικούς φορείς που επενδύουν συστηματικά τα τελευταία 8 χρόνια στη διάδοση της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM στα ελληνικά σχολεία, ως στρατηγικός συνεργάτης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas. Στο πλαίσιο αυτό, η Cosmote:
- υποστηρίζει τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, στους οποίους μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί περίπου 30.000 συμμετοχές μαθητών
- στηρίζει ενημερωτικά σεμινάρια εκπαιδευτικών με περισσότερες από 8.500 συμμετοχές
- έχει διαθέσει δωρεάν περισσότερα από 850 πακέτα εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε σχολεία
- έχει δημιουργήσει τις πρώτες ταινίες στην Ελλάδα με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική, Robogirl και The Real Robokids. Μέσα από τις ταινίες έγινε περισσότερο γνωστή η εκπαιδευτική ρομποτική ενώ σημειώθηκε και σημαντική αύξηση συμμετοχών στους πανελλήνιους διαγωνισμούς.
Οι πρωτοβουλίες της Cosmote για την εκπαιδευτική ρομποτική και το STEM έχουν ωφελήσει συνολικά περισσότερους από 170.000 μαθητές και καθηγητές και εντάσσονται στη στρατηγική της για την αντιμετώπιση κοινωνικών προκλήσεων ανάμεσα στις οποίες είναι και η ψηφιακή συμπερίληψη. Στο πλαίσιο αυτό, η Cosmote στηρίζει την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την ισότιμη συμμετοχή όλων στη νέα ψηφιακή κοινωνία και έχει στόχο να συμβάλλει σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο, καλύτερο για όλους.