Η κεφαλοποίηση της Apple πλησιάζει τα 3 δισ. δολάρια

Η κεφαλοποίηση της Apple πλησιάζει τα 3 δισ. δολάρια

Μόλις 1,5 χρόνο χρειάστηκε η Apple για να προσθέσει ένα επιπλέον τρισ. στη χρηματιστηριακή της αξία.

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 15.12.2021

Η μετοχή της Apple βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα ακόμη ρεκόρ, αφού κοντεύει να «αγγίξει» τα 3 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Επί της ουσίας, συνεχίζεται η εκπληκτική πορεία την τελευταία δεκαετία, που την μετέτρεψε στην πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο Reuters, oι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν λίγο περισσότερο από 2% τη Δευτέρα κι έκλεισαν στα 175,74 δολάρια.  Την περασμένη εβδομάδα σημείωσαν άνοδο περίπου 11%, επεκτείνοντας το ετήσιο κέρδος άνω του 30%.


Eκτιμήσεις για ακόμη περισσότερα έσοδα

Η πορεία από τα 2 τρισ. δολάρια σε σχεδόν 3 τρισ. σε χρηματιστηριακή αξία πήρε μόλις ενάμιση χρόνο. «Είναι πλέον μια από τις πιο αξιόλογες εταιρείες στην αγορά, κάτι που δείχνει την κυριαρχία της αμερικανικής τεχνολογίας στον κόσμο και πόσο σίγουροι είναι οι επενδυτές ότι θα παραμείνει στα χέρια της Apple», δήλωσε ο Brian Frank, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Frank Capital.

Παράλληλα, με τις επερχόμενες επενδύσεις στο προσκήνιο, αναμένεται σημαντική αύξηση στα έσοδα της εταιρείας, κάτι που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο τις μετοχές. «Μεταξύ των νέων γραμμών εσόδων που αναμένουν οι επενδυτές είναι ένα πιθανό Apple Car, ταυτόχρονα με την ανάπτυξη σε κατηγορίες υπηρεσιών, όπως οι εφαρμογές και η τηλεόραση» πρόσθεσε ο Daniel Morgan, ανώτερος διευθυντής χαρτοφυλακίου στη Synovus.


Η συμβολή του Tim Cook

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η επίτευξη του ορόσημου των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον Tim Cook, ο οποίος ανέλαβε μετά την παραίτηση του Steve Jobs το 2011 και επέβλεψε την επέκταση της εταιρείας σε νέα προϊόντα και αγορές.

«Ο Tim Cook έκανε καταπληκτική δουλειά την τελευταία δεκαετία, ανεβάζοντας την τιμή της μετοχής της Apple πάνω από 1.400%,» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αναλυτής του OANDA, Edward Moya.