Κίνα: μόλις 3 ώρες online gaming την εβδομάδα για τους ανήλικους

Κίνα: μόλις 3 ώρες online gaming την εβδομάδα για τους ανήλικους

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 31.08.2021

Μόλις 3 ώρες την εβδομάδα online gaming επιτρέπει στα άτομα κάτω των 18 ετών η νέα κινεζική νομοθεσία, που έχει ως στόχο να περιορίσει τον εθισμό των ανηλίκων. Νομοθεσία που έρχεται να αυστηροποιήσει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο κανόνων, που είχε εισάγει ήδη από το 2019 η κινεζική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua και μεταδίδεται από τα διεθνή ειδησεογραφικά Μέσα, ο νέος νόμος περιορίζει τις ώρες παιχνιδιού για τους ανηλίκους σε μία ώρα για τις μέρες Παρασκευή έως Κυριακή, ενώ για τις υπόλοιπες ημέρες (Δευτέρα έως Πέμπτη) θα απαγορεύεται η πρόσβαση σε παιχνίδια. Κατά τη διάρκεια των εθνικών αργιών επίσης θα επιτρέπεται μια ώρα παιχνίδι.

Η ελεύθερη ώρα είναι μεταξύ 8-9μμ και οι χρήστες θα πιστοποιούνται από τις ψηφιακές ταυτότητές τους.

"Οι έφηβοι είναι το μέλλον της πατρίδας μας", ανέφερε στο πρακτορείο Xinhua εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Η προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας των ανηλίκων σχετίζεται με τα ζωτικά συμφέροντα των ανθρώπων και σχετίζεται με την καλλιέργεια της νεότερης γενιάς στην εποχή της εθνικής αναζωογόνησης». Όπως επισημαίνει το Reuters ο νέος νόμος συμπίπτει χρονικά με το «κυνηγητό» που έχει εξαπολύσει το Πεκίνο σε κινεζικούς τεχνολογικούς γίγαντες, όπως η Tencent και η Alibaba, μία εκστρατεία που έχει ως στόχο να περιορίσει την «άγρια ανάπτυξη», όπως χαρακτηρίζεται, αυτών των εταιρειών.

Προς την κατεύθυνση αυτή και ο νέος νόμος απαγορεύει στους παρόχους gaming υπηρεσιών να ανοίγουν την πρόσβαση σε άτομα κάτω των 18 ετών όλες τις υπόλοιπες ώρες, εκτός από τις επιτρεπόμενες. Οι περιορισμοί ισχύουν για όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και των κινητών τηλεφώνων.

Όπως είναι κατανοητό η νέα νομοθεσία αποτελεί ένα τεράστιο πλήγμα για την παγκόσμια βιομηχανία παιχνιδιών (η Κίνα είναι η πιο προσοδοφόρα αγορά του κόσμου). Ήδη τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο έχουν αντιδράσει ανάλογα, με τις μετοχές που συνδέονται (άμεσα ή έμμεσα) με τη συγκεκριμένη αγορά να εμφανίζουν σημαντικές απώλειες.