Εντυπωσιακό άλμα εσόδων για την Google

Εντυπωσιακό άλμα εσόδων για την Google

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 28.07.2021

Η επιστροφή στην κανονικότητα για την Google αποτυπώνεται στα οικονομικά αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου όπου τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 62% και άγγιξαν τα 62 δισ. δολάρια, ενώ τα κέρδη για την Alphabet -την εταιρεία «ομπρέλα» που καλύπτει την Google και τις θυγατρικές της- έφτασαν τα 18,5 δισ. δολάρια, από 17,9 δισ. πριν από ένα έτος.

Στα εντυπωσιακά του τριμήνου περιλαμβάνεται ο διπλασιασμός των διαφημιστικών εσόδων του YouTube που συνεισέφερε 7 δισ. στην εταιρεία, ενώ οι υπηρεσίες που προσφέρει η Google μέσω του Cloud δημιούργησαν έσοδα 4,6 δισ. από περίπου 3 δισ. στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. 

Για ανάκαμψη της online δραστηριότητας έκανε λόγο στη σχετική του δήλωση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, ο Sundar Pichai, που αναφέρθηκε και στις μακροπρόθεσμες επενδύσεις της Google στην τεχνητή νοημοσύνη και στο Cloud. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια σύννεφα, καθώς δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα των οπτικών ινών (το πρόγραμμα Google Fiber) και οι δραστηριότητες που σχετίζονται και με την έρευνα σε θέματα υγείας παραμένουν ζημιογόνες. Σωστά, ίσως, ένας αισιόδοξος θα πει πως αυτές οι δραστηριότητες έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική αλλά στον κόσμο των επιχειρήσεων ισως αυτό να μην είναι επαρκές.