Πετυχημένη πτήση για τον Τζεφ Μπέζος και την Blue Origin

Πετυχημένη πτήση για τον Τζεφ Μπέζος και την Blue Origin

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 20.07.2021

Ο Τζεφ Μπέζος πήγε στο Διάστημα και επέστρεψε με την πρώτη επιτυχημένη πτήση της εταιρείας του, της Blue Origin,  που έγραψε τη δική της επιτυχία ανήμερα της επετείου της πρώτης προσελήνωσης από την αποστολή Απόλλων 11, στις 20 Ιουλίου 1969.

Η διαστημική κάψουλα εκτοξεύτηκε με επιτυχία, έφτασε σε υψόμετρο τα 80 χιλιόμετρα και έφτασε στο άκρο του Διαστήματος προτού  επιστρέψει στη Γη, επίσης με επιτυχία.

Είχε προηγηθεί μια εβδομάδα πριν η επιτυχημένη πτήση της Virgin Galactic, η οποία έκοψε πρώτη το νήμα σε αυτή την ιδιότυπη κούρσα για το ποιος θα φτάσει τόσο ψηλά (και θα επιστρέψει).

Ο Μπέζος, ωστόσο, μπορεί να λέει πως ήταν επιβάτης στην παρθενική πτήση της εταιρείας του, κάτι που δεν θα μπορεί να λέει ο ιδιοκτήτης της Virgin Galactic, Ρίτσαρντ Μπράνσον, καθώς η δική του εταιρεία είχε πραγματοποιήσει πτήση και χωρίς αυτόν.

Βεβαίως επειδή και σήμερα γράφτηκε μια μικρή σελίδα (ή έστω μια παράγραφος) στη διαστημική Ιστορία θα είναι σφάλμα να μην αναφέρουμε και τους άλλους δύο επιβάτες που ήταν παρέα με τον Μπέζος. Πρόκειται για τον 82χρονο Γουόλι Φανκ και τον 18χρονο Όλιβερ Ντίμεν και προφανώς οι ηλικίες τους έχουν έναν ισχυρό συμβολισμό σχετικά με το παλιό και το νέο που είναι μάρτυρες μιας μοναδικής στιγμής.

 

Άντε και στα δικά μας...