28 εκατομμύρια για μια θέση στο Διάστημα

28 εκατομμύρια για μια θέση στο Διάστημα

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 14.06.2021

Στα 28 εκατομμύρια δολάρια έκλεισε η δημοπρασία για έναν τυχερό επιβάτη της πρώτης πτήσης της Blue Origin στο Διάστημα, ο οποίος θα συνοδέψει τον ιδρυτή της εταιρείας, Tζεφ Μπέζος και τον αδερφό του Μαρκ.

Η ιστορική πτήση της Blue Origin θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Ιούλιο, με τον Τζεφ Μπέζος να ανακοινώνει πριν από λίγες ημέρες ότι μαζί με τον αδερφό του θα αποτελούσαν τους πρώτους επιβάτες αυτού του εγχειρήματος. Τότε είχε γίνει γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα ακολουθούσε δημοπρασία για μια ακόμα θέση στην πτήση, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στο ίδρυμα Club for the Future.

Στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο συμμετείχαν τελικά 7.600 άτομα από 159 χώρες, υποβάλλοντας προσφορά, με την ταυτότητα του τελικού νικητή να παραμένει μυστήριο προς το παρόν. Πάντως, η Blue Origin έχει κάνει γνωστό ότι θα ανακοινώσει το όνομά του, όπως επίσης και ενός ακόμα τέταρτου επιβάτη, μέσα στο επόμενο διάστημα.

Η πτήση του New Shepard της Blue Origin θα διαρκέσει μόλις 10 λεπτά, φθάνοντας σε ύψος 100 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Στο ύψος αυτό οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν και την εμπειρία έλλειψης βαρύτητας, αφήνοντας για λίγο τις θέσεις τους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της δημοπρασίας