Εκτόξευση των αγορών σε online super markets και φαρμακεία το Νοέμβριο

Εκτόξευση των αγορών σε online super markets και φαρμακεία το Νοέμβριο

Ρεκόρ στη Black Friday.

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 29.11.2020

Νέο ρεκόρ στην ημερήσια δαπάνη των καταναλωτών σε online φαρμακεία καταγράφηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Convert Group. Από κοντά ακολούθησε και εκείνος των online super markets, όπου την ίδια ημέρα η δαπάνη σε καταναλωτικά αγαθά του κλάδου ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά την 5η Νοεμβρίου, την ημέρα δηλαδή πριν την έναρξη του νέου lockdown.

Ειδικότερα, η αξία στις online αγορές καταναλωτικών αγαθών σε online super markets για το διάστημα 1-27 Νοεμβρίου αυξήθηκε κατά 319%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς, ενώ στα online φαρμακεία ο ρυθμός ανάπτυξης έφθασε το 103% για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της Convert Group, η Παρασκευή 27 Νοεμβρίου έδειξε μάλιστα επιπλέον άνοδο με +26% στα online Super Markets και +104% στα online φαρμακεία σε σχέση με τις τρεις προηγούμενες Παρασκευές του Νοεμβρίου 2020.

Σε ότι αφορά τα προϊόντα που προτίμησαν οι καταναλωτές, οι πέντε κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη τζίρου στα online super markets ήταν:

Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες +848%

Ανοιχτές πάνες +222%

Πάνες βρακάκι +88%

Ουίσκι +84

Είδη κουζίνας +80%

Αντίστοιχα στα online φαρμακεία η προτίμηση στράφηκε:

Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες +304%

Μάσκες περιποίησης προσώπου +275%

Προϊόντα makeup ματιών +261%

Προϊόντα περιποίησης χειλιών +242%

Πακέτα δώρου για περιποίηση γυναικείου προσώπου +235%

Κρέμες αντιγήρανσης +195%

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Convert Group η αξία των οnline αγορών από τα online super markets και τα οnline φαρμακεία θα ξεπεράσει το 2020 τα 300 εκατομμύρια ευρώ.