Επένδυση 1,2 εκατομμύρια ευρώ στην Convert Group

Επένδυση 1,2 εκατομμύρια ευρώ στην Convert Group

Συντάκτης: Deasy @ 06.03.2020

Μία πολύ μεγάλη χρηματοδότηση για seed stage, ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, έλαβε η εταιρεία Convert Group από το Uni.Fund.

Η Convert Group ιδρύθηκε το 2014 με αρχικό κεφάλαιο 5.000 ως συμβουλευτική εταιρεία για το Ηλεκτρονικό Επιχειρείν γνωρίζοντας από την αρχή πολύ γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης, κατά μέσο όρο 74% ετησίως. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή της η στροφή προς την ανάπτυξη προϊόντων λογισμικού βασισμένη στο μοντέλο Enterprise SaaS (Software as a Service) το 2017, παρέχοντας καινοτόμες πλατφόρμες ανάλυσης δεδομένων σε εταιρείες και λιανεμπόρους καταναλωτικών αγαθών, συμβάλλοντας στην αύξηση της κερδοφορίας και των μεριδίων τους στις online αγορές του φαρμακείου, supermarket και ομορφιάς. Από τότε μέχρι σήμερα η ελληνική εταιρεία έχει επεκταθεί και σε αρκετές αγορές του εξωτερικού, ενώ 10 από τις 15 μεγαλύτερες παγκόσμιες πολυεθνικές εταιρείες καταναλωτικών αγαθών αξιοποιούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της σε 8 χώρες. Ανάμεσα σ’ αυτές συγκαταλέγονται οι L'Oreal, P&G, Unilever, Johnson & Johnson, The Coca-Cola Company, Nestle, RB, GSK, Henkel, Bayer, Beiersdorf, FrieslandCampina, Heineken, Barilla, Colgate Palmolive, Philip Morris International, Perrigo, JDE, Pierre Fabre, Abbott και εκατοντάδες λιανέμποροι όπως η Ahold Delhaize, το Carrefour και η Rakuten.

Όπως σημειώνει η σημερινή ανακοίνωση, η χρηματοδότηση θα ενισχύσει την επέκταση της Convert Group στο εξωτερικό και sτην εξέλιξη των καινοτόμων προϊόντων της, eRetail Audit και eRetail Content. Προϊόντα που απευθύνονται στη διεθνή αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου καταναλωτικών αγαθών, η αξία της οποίας εκτιμάται κοντά στα 280 δισ. ευρώ.