Convert Group: 5η συνεχόμενη χρονιά στις 25 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα

Convert Group: 5η συνεχόμενη χρονιά στις 25 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα

Συντάκτης: Deasy @ 09.05.2022

Την πρώτη εταιρεία τεχνολογίας που επιτυγχάνει για πέντε συνεχόμενες χρονιές να συγκαταλέγεται στις 25 εταιρείες με τα καλύτερα εργασιακά περιβάλλοντα στην Ελλάδα αποτελεί η Convert Group, η οποία και φέτος έλαβε αυτή τη διάκριση από το Great Place to Work International Institute.

Aπό την ίδρυσή της το 2014, η Convert Group στοχεύει διαρκώς στην εγκαθίδρυση ενός εργασιακού περιβάλλοντος όπου το αίσθημα υπερηφάνειας, η συντροφικότητα, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός μεταξύ των μελών της ομάδας και η αξιοπιστία της διοίκησης θέτουν τη βάση για να δημιουργήσουν αξία οι εργαζόμενοί της σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρακτικές και πολιτικές που αντικατοπτρίζουν την εργασιακή κουλτούρα της Convert Group περιλαμβάνουν:

•            Ευέλικτο ωράριο εργασίας και δυνατότητα απεριόριστης εργασίας από το σπίτι.

•            20% περισσότερη κανονική άδεια απ' ότι ορίζει ο νόμος, συν επιπρόσθετες άδειες (γενέθλια, rest days κ.ά.).

•            Early Fridays την περίοδο του καλοκαιριού με την εταιρία να κλείνει στις 2μμ.

•            Καθημερινό δωρεάν μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο.

•            Πολιτική ελάχιστου μικτού μισθού 1.000 Ευρώ (41% υψηλότερος από το εθνικό όριο), ακόμα και για το βοηθητικό προσωπικό ή για νέους σε ηλικία εργαζομένους που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους.

•            Οικονομική ενίσχυση γάμου, γέννησης, αποφοίτησης ή απώλειας μέλους οικογένειας

•            Ιδιωτική ασφάλιση για όλους τους εργαζομένους και 50% επιδότηση ασφάλισης εξαρτώμενων μελών με κάλυψη σε Ελλάδα και εξωτερικό.

•            Εργασιακό Περιβάλλον με δυνατότητα υποδοχής παιδιών και κατοικιδίων στο γραφείο.

•            Επίδομα Ενέργειας σε όλους τους εργαζομένους.

•            Παροχή δωρεάν φρούτων, σνακς και καφέ σε καθημερινή βάση.

•            Εβδομαδιαίες, μηνιαίες και τριμηνιαίες συναντήσεις με τη συμμετοχή του συνόλου του προσωπικού για την εξασφάλιση πλήρους διαφάνειας σχετικά με τη στρατηγική, τις προκλήσεις, τα οικονομικά της εταιρίας και διαδικασία υποβολής ανώνυμων ή επώνυμων  ερωτήσεων προς τον CEO, στις οποίες καλείται να απαντήσει.

•            Διαφανείς διαδικασίες αξιολόγησης απόδοσης εργαζομένων, αλλά και 360 αξιολόγηση του προσωπικού σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα, καθώς και αξιολόγηση των εσωτερικών διαδικασιών και πρωτοβουλιών.

•            Φιλανθρωπικές ενέργειες όπου οι εργαζόμενοι προσφέρουν μέρος του εργάσιμου χρόνου τους σε σκοπούς και οργανισμούς που οι ίδιοι επιλέγουν, με στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και όχι τη δημοσιότητά τους.

Η Κατερίνα Τσεβά, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Convert Group δήλωσε σχετικά με τη διάκριση: “Στοχεύουμε να συνεχίσουμε να αποτελούμε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον για τους ανθρώπους της επιχείρησης, τους Converters μας. Από πλευράς μας, επικροτούμε το ειλικρινές feedback και ενθαρρύνουμε την ανοιχτή επικοινωνία. Το εργασιακό περιβάλλον μας άλλωστε το δημιουργούμε όλοι μαζί, εργαζόμενοι, στελέχη και διοίκηση, ώστε από κοινού  να κατακτήσουμε τους επαγγελματικούς και προσωπικούς μας στόχους.”

Το Ινστιτούτο Great Place to Work\u00ae International λειτουργεί σε 45 χώρες αναγνωρίζοντας τους καλύτερους εργοδότες σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μεθοδολογία βασίζεται κυρίως σε κρυφά ερωτηματολόγια που συμπληρώνονται από εκατομμύρια εργαζομένους αλλά και σε Culture Audits που διενεργούν διακεκριμένοι επιστήμονες του κλάδου Ανθρωπίνου Δυναμικού. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να απαντήσουν με διαφάνεια και ειλικρίνεια στα ερωτηματολόγια, δίνοντας αξία στα αποτελέσματα της έρευνας.