Άνγκελα Μέρκελ: ζητάει κοινή στάση της Ευρώπης απέναντι στην Κίνα και το 5G

Άνγκελα Μέρκελ: ζητάει κοινή στάση της Ευρώπης απέναντι στην Κίνα και το 5G

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 27.11.2019

Την υιοθέτηση μιας κοινής στάσης των ευρωπαϊκών κρατών απέναντι στην Κίνα και το 5G ζήτησε μιλώντας από το βήμα της γερμανικής βουλής η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως τόνισε στην ομιλία της η Γερμανίδα καγκελάριος η υιοθέτηση διαφορετικών πολιτικών στο λανσάρισμα των νέων 5G δικτύων από μεμονωμένες χώρες θα στείλει μεικτά μηνύματα στην Κίνα, γεγονός που για την ίδια θα είναι καταστροφικό για την Ευρώπη.

Η Γερμανία έχει ταχθεί κατά του αποκλεισμού συγκεκριμένων εταιρειών από την προμήθεια εξοπλισμού για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, όμως όπως ανέφερε η κ. Μέρκελ στην ομιλία της τα υψηλά στάνταρ ασφάλειας που πρέπει να πληρούνται είναι αδιαπραγμάτευτα. Γι’ αυτό ακριβώς θα επιδιώξει να υπάρξει μια κοινή προσέγγιση όλων των κρατών, ξεκινώντας από τη Γαλλία, με την οποία θα γίνει μία πρώτη προσπάθεια για συμφωνία μεταξύ των δύο καρτών και εν συνεχεία να προωθηθεί μια πανευρωπαϊκή λύση.

Από τη δική της πλευρά η Γαλλία έχει δηλώσει ότι δεν θα ακολουθήσεις τις οδηγίες των ΗΠΑ, προχωρώντας στον αποκλεισμό της Huawei από την προμήθεια εξοπλισμού, όμως το κράτος θα έχει την εξουσία να ελέγχει όλους τους κατασκευαστές εξοπλισμού για κάθε πιθανή απειλή στον τομέα της ασφάλειας.