Η Google έκανε… δίαιτα

Η Google έκανε… δίαιτα

Συντάκτης: Deasy @ 21.08.2019

Συνήθως μετά την επιστροφή από το καλοκαίρι η ζυγαριά θα καταγράψει τις εξαλλοσύνες των ξέφρενων ημερών αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει για τις εφαρμογές της Google και εξηγούμαστε αμέσως.

Πριν από δύο χρόνια περίπου η εταιρεία παρουσίασε το Android Go, μία έκδοση του γνωστού λειτουργικού της συστήματος που όμως ήταν σχεδιασμένη για χώρες όπου τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι τόσο πυκνά και η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών είναι περιορισμένη. Η ειδική έκδοση περιλάμβανε και μια σειρά από “ελαφρές” εφαρμογές όπως τον browser Google Go, το Gmail Go και το Gallery Go.

Η λογική είναι απλή - οι άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες αγορές δεν έχουν την τεχνική ή και την οικονομική δυνατότητα να κατεβάζουν “βαριές” εφαρμογές από το Google Play (μιας και η εγκατάσταση εφαρμογών “τρώει” από το όποιο διαθέσιμο πακέτο δεδομένων έχει ο καθένας), οπότε η Google προωθούσε τις πιο ελαφρές εκδόσεις.

Οι οποίες εκδόσεις σιγά σιγά κάνουν την εμφάνισή τους στο Google Play για όλο τον κόσμο. Αν έχεις ένα τηλέφωνο που έχει αρχίσει να δείχνει κούραση (για να το θέσουμε κομψά) και θέλεις να του δώσεις λίγο επιπλέον χρόνο ζωής, μπορείς για παράδειγμα να εγκαταστήσεις το Google Go, έναν browser που έχει μέγεθος μόλις 7 ΜΒ και χρησιμοποιεί λιγότερη επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με τον βασικό browser που περιλαμβάνεται στις βασικές εκδόσεις του Android. Το Google Go μπορεί να σου διαβάσει ένα κείμενο ή να αναγνωρίσει κείμενο σε μια φωτογραφία και μετά να πραγματοποιήσει σχετικές αναζητήσεις. Μπορεί επίσης να κάνει αυτά που ήδη ξέρεις, όπως αναζήτηση βάσει εικόνας. Αν έχεις Android 5.0 δεν έχεις παρά να το δοκιμάσεις και αν σου αρέσει να περιμένεις και τις άλλες “ελαφρές” εφαρμογές της Google.