30,8 δισ. δολάρια σε μια ημέρα από την Alibaba

30,8 δισ. δολάρια σε μια ημέρα από την Alibaba

Συντάκτης: Deasy @ 12.11.2018

Black Friday, Cyber Monday, Amazon Prime Day. Όλες οι παραπάνω ημέρες θεωρούνται πολύ σημαντικές στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, με τα ηλεκτρονικά καταστήματα να πραγματοποιούν προσφορές για να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Όμως καμία από τις παραπάνω δεν φαίνεται να μπορεί να συγκριθεί με την «ημέρα των εργένηδων» στην Κίνα, αν κρίνουμε από τις πωλήσεις που πραγματοποίησε χθες ο γίγαντας του τοπικού ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba.

Όπως διαβάζουμε σε μόλις 24 ώρες της χθεσινής “Singles Day” η Alibaba πραγματοποίησε πωλήσεις που έφθασαν τα 30,8 δισ. δολάρια. Αν θέλετε μια σύγκριση με τις ημέρες που αναφέραμε προηγουμένως το νούμερο αυτό είναι τριπλάσιο με τις συνδυασμένες πωλήσεις της ίδιας εταιρείας τις ημέρες των Black Friday και Cyber Monday το 2017. Αντίστοιχα, η κινεζική εταιρεία έφθασε τον εκτιμώμενο τζίρο των 4,68 δισ. δολαρίων του τελευταίου Amazon Prime Day στα μόλις πρώτα 10 λεπτά της χθεσινής Singles Day. Αν πάλι θέλουμε να συγκρίνουμε την Alibaba με τον εαυτό της, οι πωλήσεις της χθεσινής ημέρας ξεπέρασαν κατά περισσότερα από 5 δισ. τις πωλήσεις της αντίστοιχης περυσινής ημέρας.

Η «ημέρα των εργένηδων» συμπλήρωσε ήδη μια δεκαετία και στον «εορτασμό» της συμμετείχαν φέτος και ηλεκτρονικά καταστήματα του ομίλου της Alibaba που δραστηριοποιούνται και εκτός Κίνας.