Κανόνες στο αλκοόλ βάζει η Google

Κανόνες στο αλκοόλ βάζει η Google

Τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια. Ισχύει και στην αμερικανική εταιρεία.

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 09.11.2018

Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες για τις αντιδράσειςπου είχε προκαλέσει η δημοσιοποίηση περιστατικών κατάχρησης εξουσίας στο εσωτερικό της Google και τα αιτήματα του κόσμου από τα ανώτερα στελέχη της διοίκησης να αλλάξουν την κατάσταση.

Η αντίδραση της αμερικανικής εταιρείας δεν άργησε, αφού τα ζητήματα της σεξουαλικής παρενόχλησης ή της ρατσιστικής συμπεριφοράς είναι και σοβαρά αλλά και ευαίσθητα σε όλες τις κοινωνίες. Έτσι χθες ήταν η ημέρα της ανακοίνωσης της νέας πολιτικής που ξεκινάει να εφαρμόζει η Google στους υπαλλήλους της.

Ορισμένα από αυτά που ορίζει η νέα πολιτική ήταν αιτήματα που ζητούσαν όσοι διαμαρτυρήθηκαν, όπως η διαφάνεια των διαδικασιών, η φροντίδα προς υπαλλήλους που φέρνουν στην επιφάνεια τέτοια περιστατικά ή η δημιουργία δομών έτσι ώστε το περιβάλλον στην Google να είναι ένας ισότιμος, αντιπροσωπευτικός για όλους χώρος εργασίας. Ανάμεσα όμως στα νέα πράγματα που ορίζει η νέα πολιτική βρίσκεται και ένα ακόμα που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Η απαγόρευση της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, αφού όπως σημειώνεται, σε αρκετά από τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν ο «δράστης» τα είχε… τσούξει (20% των περιπτώσεων).  Η απαγόρευση ισχύει είτε στο χώρο της εργασίας είτε σε εκδηλώσεις της Google και η αποθάρρυνση προς την υπερβολική κατανάλωση περιλαμβάνει ήδη μέτρα, όπως η υποχρεωτική κατανάλωση μέχρι δύο ποτών ή η θέσπιση εισιτηρίου για την αγορά ποτού. Μάλιστα, το συγκεκριμένο πεδίο καταλήγει με την προειδοποίηση ότι αν εντοπιστούν παραβατικές συμπεριφορές τα μέτρα θα είναι ακόμα πιο σκληρά.