Τα μαύρα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από την οικονομία δεν έχουν αφήσει καμία δραστηριότητα και επένδυση ανεπηρέαστη και αν έχεις αντίρρηση μπορείς να ρωτήσεις όσους έχουν τοποθετήσει τα λεφτά τους σε κρυπτονομίσματα.
Βεβαίως η αναταραχή επηρεάζει και τις αποτιμήσεις εταιρειών, γνωστών και λιγότερων γνωστών. Η Stripe, για παράδειγμα, που είναι ένα αρκετά γνωστό και μεγάλο -από πλευράς αποτίμησης- όνομα στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών είχε μία αποτίμηση της τάξης των 95 δισ. δολαρίων πέρυσι. Σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται άνθρωπο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε διαγραφή του 20% της αξίας της με αποτέλεσμα η Stripe να αποτιμάται αυτή τη στιγμή 74 δισ. δολάρια. Την κίνηση της εσωτερικής υποτίμησης έχουν κάνει και άλλες εταιρείες, όπως η Instacart που κατέβασε την αποτίμησή της τον Μάρτιο στα 24 δισ. από 39 δισ. δολάρια πριν, μιλάμε για μια πτώση 38%. Εντυπωσιακότερη είναι η περίπτωση της σουηδικής Klarna που μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης αποτιμάται στα 6,7 δισ. δολάρια, ενώ μέχρι πολύ πρόσφατα η θεωρητική της αξία έφτανε τα 45 δισ.
Άλλες εταιρείες, όπως η Meta και το Netflix έχουν δει τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο να χάνουν αξία, καθώς η αύξηση του πληθωρισμού και των επιτοκίων θέτει αμφιβολίες στην αναπτυξιακή τους δυναμική. Καθώς το χρήμα ακριβαίνει οι άνθρωποι αρχίζουν να περιορίζουν τις περιττές δαπάνες και το σφίξιμο του ζωναριού επηρεάζει τόσο τη διαφήμιση (από την οποία ζει η Meta) όσο και την ψυχαγωγία. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον οι εταιρείες προχωρόυν και αυτές σε σφίξιμο του ζωναριου και προχωρούν σε περικοπές θέσεων εργασίας, δηλαδή απολύσεις. Υπολογίζεται πως από την έναρξη της χρονιάς, τουλάχιστον 50.000 εργαζόμενοι από 300 εταιρείες τεχνολογίας στις ΗΠΑ έχουν χάσει τη δουλειά τους.