Νέο Macbook Air

Νέο Macbook Air

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 30.10.2018

Αποδοτικότερα, ελαφρύτερο αλλά και ακριβότερο κατά 200 δολάρια είναι το νέο MacBook Air, που ανακοίνωσε η Apple πριν από λίγη ώρα. Ταυτόχρονα είναι και το πιο οικολογικό, όπως σημείωσαν τα στελέχη της, αφού η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποίησε ανακυκλωμένο αλουμίνιο για την κατασκευή του.

Το νέο MacBook Air διαθέτει ακόμα πιο εντυπωσιακή Retina οθόνη 13,3 ιντσών, ενώ στην καρδιά του τρέχει ένας τελευταίας γενιάς dual core επεξεργαστής της Intel. Ταυτόχρονα, η μνήμη RAM μπορεί να διαμορφωθεί έως τα 16GB και ο αποθηκευτικός χώρος έως το 1,5ΤΒ.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία που φέρνει το MacBook Air είναι ο αναγνώστης δακτυλικός αποτυπώματος, η χρησιμότητα του οποίου δεν εξαντλείται στην ενεργοποίηση της συσκευής αλλά μπορεί να αντικαταστήσει τον αλφαριθμητικό κωδικό για την εκτέλεση αγορών μέσω Apple Pay ή να χρησιμοποιηθεί για την ανάκτηση διάφορων κωδικών σε συνδυασμό με έναν password manager.

Δίνοντας έμφαση στον τομέα της ασφάλειας των προσωπικών δεδομένων, η Apple ενσωμάτωσε το Τ2 chip αποκλειστικά για την προστασία των δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με την Apple, το MacBook Air προσφέρει ακόμα καλύτερες επιδόσεις στον ήχο (με την ένταση να αυξάνεται κατά 25% και την ισχύ του μπάσου κατά 100%) στην ποιότητα των βιντεοκλήσεων μέσω FaceTime, όπως επίσης και στην αναγνώριση φωνής της Siri.

Τέλος, το MacBook Air διαθέτει 2 θύρες Thunderbolt 3, ενώ η αυτονομία του φθάνει έως τις 12 ώρες συνεχόμενου web surfing ή 13 ώρες αναπαραγωγής ταινιών.

Η κυκλοφορία του ξεκινάει στις 7 Νοεμβρίου, με την τιμή του να ξεκινάει από τα 1.199 δολάρια.