Αναστολή της λειτουργίας της υπηρεσίας UberX στην Αθήνα

Αναστολή της λειτουργίας της υπηρεσίας UberX στην Αθήνα

Συντάκτης: Deasy @ 05.04.2018

Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη χώρα μας οδήγησε την Uber στην απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας UberX στην Ελλάδα. Μια απόφαση που έγινε γνωστή από την ενημέρωση που έστειλε σήμερα η υπηρεσία στους χρήστες της εφαρμογής αλλά και από την ανάρτηση εκπροσώπου της στο επίσημο blog.

Αναλυτικά η ανάρτηση έχει ως εξής:

Ξεκινώντας από μία απλή ιδέα, να μετακινείσαι με το πάτημα ενός κουμπιού, η Uber έχει γίνει παγκοσμίως μία εφαρμογή που διευκολύνει ημερησίως 15 εκατομμύρια μετακινήσεις σε πάνω από 600 πόλεις σε 65 χώρες.

Από τότε που ήρθαμε στην Ελλάδα το 2015, το uberX έχει γίνει μία από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην Αθήνα για ασφαλή μετακίνηση στην πόλη. Περισσότεροι από 450.000 κάτοικοι και τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο έχουν πραγματοποιήσει τις μετακινήσεις τους μέσα από την εφαρμογή μας.

Ωστόσο, ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ψηφίστηκε πρόσφατα με διατάξεις που επηρεάζουν τις υπηρεσίες ridesharing. Θα πρέπει να αξιολογήσουμε εάν και πώς μπορούμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με αυτό το νέο πλαίσιο και θα αναστείλουμε το uberX στην Αθήνα από την επόμενη Τρίτη μέχρι να βρούμε μία κατάλληλη λύση. Ελπίζουμε να συνεργαστούμε με όλους τους σχετικούς φορείς στη χώρα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε ένα τρόπο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Έλληνες να απολαύσουν τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογιών όπως της Uber.

Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεισφέρουμε στην Ελλάδα και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την υπηρεσία uberTAXI στην Αθήνα. Τις επόμενες μέρες, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τους συνεργάτες και τους οδηγούς που βασίστηκαν στην εφαρμογή μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων.

Η αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας UberX ξεκινάει την επόμενη Τρίτη 10 Απριλίου.