Το Facebook γίνεται και Linkedin

Το Facebook γίνεται και Linkedin

Συντάκτης: Deasy @ 28.02.2018

Αναμενόμενη εξέλιξη αφού έχει δει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια τη διάθεση του Facebook να παίξει ένα πιο ενεργό ρόλο σε όλο και περισσότερα πεδία. Ένα νέο τέτοιο πεδίο είναι πλέον και ο τομέας της εύρεσης εργασίας, καθώς το μεγάλο μπλε δίκτυο ανακοίνωσε ότι πλέον εισάγει τη δυνατότητα δημιουργίας αγγελιών εργασίας από επιχειρήσεις και ταυτόχρονα την ευχέρεια που θα έχουν οι χρήστες να κάνουν αίτηση απευθείας από το περιβάλλον του Facebook.

Ειδικότερα για τους χρήστες θα μπορούν να αναζητούν αγγελίες εργασίας μέσα από το περιβάλλον facebook.com/jobs, στις οποίες συγκεντρώνονται όλες οι αγγελίες, χωρισμένες σε διάφορες κατηγορίες. Εφόσον εντοπίσουν κάποια που τους ενδιαφέρει, μπορούν να πατήσουν «apply» (αίτηση) και να μεταφερθούν σε ένα επόμενο βήμα για να προχωρήσουν. Εκεί το Facebook βλέπουμε ότι συγκεντρώνει αυτόματα πληροφορίες, σχετικές με τον τομέα της εργασίας, από το προφίλ του χρήστη, αφήνοντας του βεβαίως τη δυνατότητα της επεξεργασίας και της προσθήκης νέων πληροφοριών. Με την ολοκλήρωσή τους μπορεί να υποβάλλει την αίτηση.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό post στο Facebook οι αγγελίες θα εμφανίζονται επιπλέον και στο Marketplace ακόμα και στο Newsfeed πετυχαίνοντας έτσι μεγαλύτερη προβολή.