Ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ελλάδα η Oracle

Ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της στην Ελλάδα η Oracle

Περίπου 20-30 άτομα σκοπεύει να προσλάβει η αμερικανική εταιρεία τους επόμενους μήνες

Συντάκτης: Δημήτρης Μαλλάς @ 16.11.2017

Το ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας σκοπεύει να αξιοποιήσει περαιτέρω η Oracle με τον αμερικανικό κολοσσό στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών να σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις, οι οποίες θα αφορούν την ενίσχυση ομάδων της εταιρείας, οι οποίες με έδρα την Αθήνα, έχουν περιφερειακό ρόλο.

Όπως σημείωσαν τα στελέχη της Oracle Ελλάδος σε πρόσφατη συνάντηση με εκπροσώπους των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, αυτή τη στιγμή στην Αθήνα έχουν την έδρα τους περίπου 240 εργαζόμενοι της αμερικανικής εταιρείας, όταν το 2001 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 70. Το αξιοσημείωτο είναι πως από αυτούς περισσότεροι από τους μισούς ανήκουν σε ομάδες και κέντρα τα οποία έχουν περιφερειακό ρόλο. Και το υπάρχον πλάνο είναι η περαιτέρω ενίσχυση αυτών των ομάδων με περίπου 20-30 άτομα μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Oracle δείχνει να πιστεύει στην Ελλάδα, αποτέλεσμα ενδεχομένως και της πολύς καλής πορείας της εδώ θυγατρικής και της τεχνογνωσίας που έχει αποκτηθεί τα τελευταία 20 χρόνια μέσα από την υλοποίηση σημαντικών έργων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Απρίλιο του 2015 η Αθήνα επελέγη για την έδρα μίας από τις μόλις πέντε ομάδες στην Ευρώπη που ασχολούνται με υπηρεσίες για το cloud (Oracle Cloud Operations Team), ενώ τον Απρίλιο του 2016 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Consulting Enterprise Security Competence Center, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες για υλοποίηση λύσεων κυβερνοασφάλειας στην Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την περιοχή του Περσικού Κόλπου. Επιπλέον, η θυγατρική στην Ελλάδα της Oracle Financial Services Software (OFSS), η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των λύσεων για τον χρηματοπιστωτικό τομέα, απασχολεί 50 εργαζόμενους και είναι η μεγαλύτερη θυγατρική της OFSS στην Ευρώπη, έχοντας την ευθύνη για την ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Και οι τρεις αυτές ομάδες πρόκειται να ενισχυθούν περαιτέρω μέσα στους επόμενους μήνες, όπως επεσήμαναν τα στελέχη της Oracle Ελλάδος, τα οποία έδωσαν ιδιαίτερη αναφορά στη μεταφορά τεχνογνωσίας που γίνεται.