Έρχονται κοινωνικές αναταραχές υποστηρίζει ο ιδρυτής της Alibaba

Έρχονται κοινωνικές αναταραχές υποστηρίζει ο ιδρυτής της Alibaba

Συντάκτης: Deasy @ 25.04.2017

«Περισσότερο πόνο παρά ευτυχία» υποστηρίζει ο Jack Ma, ιδρυτής του κινέζικου κολοσσού Alibaba, ότι θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη στον άνθρωπο, ως αποτέλεσμα της διαρκούς αυτοματοποίησης και της αντικατάστασης εργαζομένων από software και μηχανές. Οι δηλώσεις του Jack Ma πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο ενός συνεδρίου στην Κίνα και όπως διαβάζουμε στο theguardian.com, ο ισχυρός άνδρας της Alibaba προέβλεψε ότι στις τρεις επόμενες δεκαετίες θα υπάρξουν κοινωνικές συγκρούσεις που θα έχουν αντίκτυπο σε όλες τις βιομηχανίες και κλάδους, καθώς ένα γηράσκον εργατικό δυναμικό θα ανταγωνίζεται για όλο και λιγότερες θέσεις εργασίας.

Ο Jack Ma πρόσθεσε ότι η ενσωμάτωση των μηχανών θα πρέπει να γίνει μόνο σε δουλειές που δεν μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι, θεωρώντας ότι μόνο αυτή η επιλογή θα έχει ως αποτέλεσμα να διατηρήσουμε αυτές τις μηχανές ως συνεργάτες του ανθρώπου στο χώρο εργασίας και όχι ως αντικαταστάτες.

Όπως παρατηρεί το theguardian.com είναι ίσως η μοναδική φορά που ο Jack Ma εμφανίστηκε απαισιόδοξος σε ομιλία του, ο οποίος μάλιστα σημείωσε ότι από αυτή τη διαδικασία αντικατάστασης της εργασίας δεν θα γλυτώσουν ούτε και τα υψηλόβαθμα στελέχη των εταιρειών. «Σε 30 χρόνια από σήμερα, το εξώφυλλο του Time για τον CEO της χρονιάς θα μπορεί να αναφέρεται σε ένα robot» ανέφερε ενδεικτικά.