BUYTVADS.COM: μια καινοτόμα πλατφόρμα αγοράς τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου

BUYTVADS.COM: μια καινοτόμα πλατφόρμα αγοράς τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου

Συντάκτης: Deasy @ 20.10.2015

Αγορά τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου με ένα κλικ και πλήρη έλεγχο κόστους και πλάνου φέρνει στην ελληνική αγορά η καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης τηλεοπτικής διαφήμισης BUYTVADS.COM. Το BUYTVADS.COM αποτελεί μια πρωτοποριακή, για τα ελληνικά δεδομένα, υπηρεσία που δημιούργησε η Nemo Online προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα τηλεοπτικής προβολής, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, αυτοματοποιημένα, όταν, όποτε και για όσο καιρό επιθυμεί. Χάρη στα συνεργαζόμενα κανάλια, ο αριθμός των οποίων εμπλουτίζεται συνεχώς, κάθε επιχείρηση αποκτά δυνατότητες πρόσβασης σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, μπορεί να διαχειριστεί το τηλεπτικό της πλάνο online, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσει επιπλέον πόρους σε τεχνικές γνώσεις, έχει στη διάθεσή της ολοκληρωμένα διαφημιστικά πακέτα και λαμβάνει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση μέσα από αυτοματοποιημένες φόρμες, από το ανέβασμα του τηλεοπτικού βίντεο έως την έκδοση του τιμολογίου.

Όποιος έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να διαφημιστεί στην τηλεόραση θα έχει διαπιστώσει πόσος πολύτιμος χρόνος χάνεται κατά τη διαδικασία αγοράς ενός τηλεοπτικού διαφημιστικού πλάνου στην τηλεόραση. Briefing, συννενόηση με το media shop, επικοινωνία με τα τηλεοπτικά κανάλια, είναι τα απαραίτητα μονοπάτια έτσι ώστε η διαφήμιση να βγει στην τηλεόραση. Αυτά στην ιδανική περίπτωση που η επιχείρηση συνεργάζεται με κάποιο media shop που μπορεί να αναλάβει το κομμάτι της επικοινωνίας-διαπραγμάτευσης με τα τηλεοπτικά κανάλια. Σε μια επιχείρηση μικρότερης κλίμακας, χωρίς «διαφημιστικό εκπρόσωπο» τα πράγματα ενδεχομένως να είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς η ίδια θα πρέπει να αναλάβει και το έργο της επαφής με τους τηλεοπτικούς σταθμούς που την ενδιαφέρουν. Πόσο μάλλον στην περιφέρεια της Ελλάδας, όπου οι μικρότεροι (περιφερειακοί) τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έχουν ως επί τω πλείστον τις δομές των μεγάλων, πανελλαδικών καναλιών.

Αυτό λοιπόν το τοπίο επιχειρεί να αλλάξει η πλατφόρμα BUYTVADS.COM, μέσω της οποίας ο διαφημιζόμενος και το τηλεοπτικό κανάλι έρχονται πιο κοντά. Μέσω του BUYTVADS.COM ο προγραμματισμός και η διαχείριση του τηλεοπτικού πλάνου κάθε επιχείρησης πραγματοποιείται γρήγορα και άμεσα από τον ηλεκτονικό υπολογιστή. Σε τρία μόλις βήματα. Ο διαφημιζόμενος ανεβάζει το τηλεοπτικό του σποτ, επιλέγει τους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα πλάνα που τον ενδιαφέρουν και ολοκληρώνει την παραγγελία του πληρώνοντας το ποσό που αναλογεί στις επιλογές του. Το τηλεοπτικό του σποτ μπορεί να είναι on air σε τρεις μόλις ημέρες από την ολοκλήρωση της παραγγελίας.

Που απευθύνεται;

Η πλατφόρμα BUYTVADS.COM απευθύνεται πρακτικά σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτου μεγέθους και κλάδου. Χάρη στα περιφερειακά κανάλια από όλη την Ελλάδα με τα οποία συνεργάζεται, η επιχείρηση μπορεί είτε να κάνει μια σχεδόν πανελλαδική καμπάνια είτε να στοχεύσει γεωγραφικά το κοινό που τον ενδιαφέρει.

Στην δεύτερη περίπτωση, το BUYTVADS.COM αποτελεί ιδανική λύση επικοινωνίας για:

-              ηλεκτρονικά καταστήματα, που επιθυμούν να δοκιμάσουν την δυναμική των πωλήσεών τους σε περιφέρειες της Ελλάδας

-              επιχειρήσεις τοπικού χαρακτήρα

-              μεγάλες επιχείρησεις με εκτεταμμένο δίκτυο παρουσίας σε όλη την Ελλάδα, που επιθυμούν να υλοποιήσουν μία μεμονωμένη ενέργεια προβολής για συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

Οι τελευταίες μπορούν μέσω του BUYTVADS.COM να υλοποιήσουν μια εποχική προβολή, να κάνουν γνωστές τις προσφορές ή άλλους είδους ενέργειες τοπικού χαρακτήρα ή ακόμα και (εφόσον το επιθυμούν) να υλοποιήσουν μια ενέργεια που θα ενδυναμώνει τη σχέση τους με τοπικούς αντιπροσώπους και συνεργάτες.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο του BUYTVADS.COM είναι το προσιτό κόστος μιας τηλεοπτικής καμπάνιας. Ανάλογα με το τηλεοπτικό κανάλι και το πλάνο που θα επιλέξει η επιχείρηση, το κόστος της εμφάνισης ενός τηλεοπτικού σποτ ξεκινάει από τα 2,5 ευρώ, τιμή η οποία είναι άκρως ανταγωνιστική από αντίστοιχες online ενέργειες προβολής (π.χ. μέσω Google ή Facebook).

Λεπτομέρειες με ιδιαίτερη σημασία

Η αυτοματοποίηση των διαδικασιών που προσφέρει το BUYTVADS.COM και στην οποία αναφερθήκαμε προηγουμένως δεν σταματάει με την ολοκλήρωση της παραγγελίας ενός τηλεοπτικού πλάνου. Αντιθέτως προχωράει και σε άλλα επίπεδα, όπως την συνεχή ενημέρωση μέσα από αυτοματοποιημένα reports του κάθε καναλιού για τα τηλεοπτικά σποτς που πρέπει να προβάλει αλλά και ένα ολοκληρωμένο σύστημα billing, που απλοποιεί τη διαδικασία τιμολογίων και χρεώσεων για το τηλεοπτικό πλάνο που κλείνει ο πελάτης. Στο τέλος του μήνα ο διαφημιζόμενος λαμβάνει ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται να κάνει κάποια ενέργεια, το τιμολόγιο που αντιστοιχεί στο πλάνο που έχει εμφανιστεί στο τηλεοπτικό κανάλι. Στην περίπτωση που το διαφημιστικό του πλάνο μοιράζεται σε περισσότερους από έναν μήνες, στο τέλος κάθε μήνα θα λαμβάνει το τιμολόγιο που αντιστοιχεί στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Πρακτικά δηλαδή το BUYTVADS.COM είναι δύο πλατφόρμες σε μία.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο η πλατφόρμα μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση είναι η υλοποίηση του τηλεοπτικού σποτ. Χάρη στη συνεργασία της με επαγγελματίες στο χώρο του video, μέσα από το BUYTVADS.COM η ενδιαφερόμενη επιχείρηση που δεν διαθέτει τηλεοπτικό σποτ μπορεί να έρθει σε επαφή μαζί τους και να δημιουργήσει την τηλεοπτική της διαφήμιση.