ΙΜC 09: Tα παρασκήνια

ΙΜC 09: Tα παρασκήνια

Υπότιτλος: Mια ματιά, όχι με τα μάτια του Δημήτρη Μαλλά

Συντάκτης: Fotis Anton @ 09.12.2009

Καλή σου μέρα καλοσυνάτη αναγνώστρια και εξαίρετε αναγνώστη. Για μια ακόμα φορά αποδείχτηκα ασυνεπής με το εβδομαδιαίο ραντεβού μου, αλλά βασίζομαι στην μεγαλοσύνη του χαρακτήρα σου, που ξέρω ότι θα συγχωρέσει αυτά τα μικρά παραστρατήματα μου.

Η εβδομάδα (και κάτι) που πέρασε ήταν γεμάτη συγκλονιστικά γεγονότα. Είχαμε τον Αντώνη να κερδίζει την Ντόρα, την Αθήνα να διοργανώνει το δεύτερο ετήσιο φεστιβάλ ‘Βία στους Δρόμους' και τον IAB Hellas να διοργανώνει το δικό του ετήσιο φεστιβάλ γνωριμιών και ομιλιών, με την ονομασία IMC.  Στο IMC, όπως θα γνωρίζεις συμμετείχε σαν χορηγός το Deasy, δίνοντας μου πρόσβαση παντού. Μια περιγραφική ανάλυση του προσκηνίου σου έχει εδώ  ο Δημήτρης ο Μαλλάς. Εγώ ξέρω όμως, ότι η δική σου κάψα είναι να μάθεις τι έγινε στο παρασκήνιο... Και εκεί ξέρω ότι εμπιστεύεσαι μόνο μια μικρή νυφίτσα σαν και εμένα! :o)

Το IMC τα είχε όλα. Είχε κληρώσεις παρδαλών αυτοκινήτων με πολλά κυκλάκια, είχε εξωτικά πιπίνια που χόρευαν σάλσα πάνω σε τραπέζια, είχε εμπνευσμένους ομιλητές με επικές παρουσιάσεις, αλλά πάνω από όλα είχε πη-γα-δά-κια.

 

fotis imc 2

 

Ξεκινάω με ένα υπέροχο πηγαδάκι, το οποίο βλέπεις σε αυτήν την φωτό. Επειδή, είσαι παμπόνηρος αναγνώστης  και πανούργα αναγνώστρια, είμαι σίγουρος ότι θα  παρατήρησες αμέσως δυο λεπτομέρειες.  (α) Η Πρόεδρος  μας είναι ένα «φωτισμένο πρόσωπο»  και (β) τον GSF να δίνει  κάτι στην υπέροχη αυτή κυρία. Τι είναι αυτό, ε; Εγώ είμαι εδώ!

Αυτή ήταν μια καρτούλα του VC που σηκώνει ο GSF,  για να ‘ξυπνάει επιχείρησεις'. (VC είναι το venture capital, και εγώ και εσύ το ξέρουμε. Το γράφω για τους άλλους, που δεν το γνωρίζουν! ;o)

Για να σε προφυλάξω  σου λέω ότι η ερώτηση «ποιος είναι ο GSF;»  είναι βλασφημία. Αν ο Panos είναι ο Γιαννάκης του ελληνικού Interactive Marketing, o GSF είναι ο Γκάλης!

Για την θέση του τώρα, ανίχνευσα ότι  ερίζουν 3 ονόματα.  Ο πρώτος  δουλεύει ήδη στην εταιρεία, ένας δεύτερος έχει ‘σηκώσει' πολύ γνωστά βραβεία και ένας τρίτος...  που είναι μέτοχος σε εταιρεία που εξαγοράστηκε πρόσφατα και έχει blog σχετικό με SEO, όπως άλλωστε σου είχα ξαναπεί παλιότερα.

ΟΚ, καλά. Παραδέχομαι ότι ο τρίτος δεν είναι αυτός που λέω. Ποτέ δεν έμαθα ποιος είναι ... Έγινε διάλειμμα για μεσημεριανό και εγώ έτρεξα να φάω τον άμπακο. Συγνώμη, που σας είπα ψέματα, αλλά τι θα κάνατε στην θέση μου δηλαδή; Πόσο συχνά μου δίνεται η ευκαιρία να σκίσω το catering του Intercontinental; Άσε που σας εξασφάλισα το δυο στα τρια. ;o)

Παρόλα αυτά, έχω την εντύπωση ότι τον έμαθε ο εκδότης μου, αλλά δεν πρόκειται να μας το πει, μέχρι να βρεί λύση στον νταλκά του... Ένα όνομα για την στήλη του.

Ένα ακόμα πηγαδάκι που ψάρεψα, ήταν μεταξύ  του εκπρoσώπου τύπου του Υπουργείου Αντρών και του εκπροσώπου του Σαλονιού των Αντρών! Μια συνάντηση που πραγματικά ξεχύλιζε από τεστοστερόνη! :op

Βέβαια, είναι πολλά ακόμα που θα μπορούσα να γράψω, αλλά υποσχέθηκα στο μεγάλο αφεντικό του Deasy, ότι δεν θα το κάνω. Έτσι τώρα είναι υποχρεωμένος απέναντι μου, και μπορώ να ζητάω ότι παράλογο θέλω.

Ένα τελευταίο όμως, θα σας το ρίξω γιατί ξέρω ότι γουστάρετε κακίες.

Αγαπημένε μου πανελίστα, δεν μπορείς να με έχεις καθισμένο σε καρεκλίτσα από τις 9 το πρωί, να έχει πάει η ώρα 5 το απόγευμα, να είμαστε σε ένα συνέδριο που κάνει focus στο display advertising και στο Interactive Marketing,  και να μου λες ότι το display advertising ... «είναι παρωχημένο» !!! Μου βάζεις το μαχαίρι στην καρδιά. Και δυο, και τρεις,  και τέσσερις φορές...

Πως να στο δώσω να το καταλάβεις; Είναι σαν να είσαι σε φεμινιστικό συνέδριο, να μιλάνε όλες οι κυρίες για τα δικαιώματα των γυναικών και να εσύ να κλείνεις το συνέδριο με την ατάκα: ‘βρε ούστ, παλιολινάτσα, τράβα πλύνε κανά πιατάκι'!!! 

Get me point; 

 

Υ.γ.1: Μετά το συνέδριο έπρεπε να δώσω το παρόν σε μια πολύ σημαντική πριβέ συγκέντρωση με 4 μοντέλα, με αποτέλεσμα να μην μπορέσω να έχω αποκλειστικά από το El Pecado, που μετακόμισε όλη η Ιντερνετομασωνία. Οποιοσδήποτε έχει φωτογραφίες, ας τις μοιραστεί μαζί μας.

Υ.γ.2: Στο IMC, ο εξαίρετος Chris Clarke έπαιξε ένα video στο οποίο δανείζει την φωνή του,  ένας από τους αγαπημένους μου stand-up comediens, ο Eddie Izzard. Σας αφιερώνω στο τέλος, ένα videaki, από την παράσταση Definitely Article, που έχει να κάνει... με το Marketing! ;o)

Υ.γ. 3: Παίζεις στοίχημα και δεν έχεις δει το video του BETατζή με το τούμπανο που ονομάζεται Όλγα Φαρμάκη; Που πας, βρε παραλιά; 

Υ.γ.4: Πρώτη φορά είδα τόσο οργισμένο τον αγαπημένο μου Τρωκτικό.  Peace αρουράκο μου!

Υ.γ.5:  Εσύ έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην σπηλιά; Και μιας και το ανέφερα, κ. Εκδότα, δεν χάνουμε ούτε ένα παρτάκι, ε?

 

fotis imc 3

 

Υ.γ.6:  Ένα πουλάκι μου σφύριξε ότι μόλις το Ebay μάθει καλύτερα ελληνικά θα πατήσει στην Ελλάδα. Μέχρι τότε μπορείτε να περιοριστείτε στον Deal Hunter.

fots imc article