Εφαρμογή αφαιρεί κιλά από τα selfies

Εφαρμογή αφαιρεί κιλά από τα selfies

Συντάκτης: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης @ 08.04.2014

Αρκετοί πολέμιοι της βιομηχανίας κατασκευής προτύπων ομορφιάς δεν την υποδέχτηκαν με τα πιο θερμά λόγια, θεωρώντας ότι η εφαρμογή SkinneePix αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι ο κόσμος μας πάει κατά διαόλου.

Τι κάνει το SkinneePix; Αφαιρεί κιλά από το selfie που έχει τραβήξει ο χρήστης με το iPhone του (προς το παρόν διατίθεται μόνο για τα τηλέφωνα της Apple - το Android έπεται) ώστε να μπορεί να υπερβαίνει τις τεχνικές δυσκολίες που προκύπτουν από τις ιδιαίτερες συνθήκες αυτού του είδους φωτογράφησης (ανεπάρκεια φωτισμού, μικρή απόσταση της μηχανής από το θέμα κ.λπ.).

"Χρειάζεται πραγματικά να αλλάζουμε τα selfies μας;" διερωτώνται ορισμένοι παρακάμπτοντας τους ισχυρισμούς της κατασκευάστριας εταιρείας "Pretty Smart Women"(!) περί "τόνωσης της αυτοπεποίθησης των υπέρβαρων" όμως αν τελικά για κάποιον το να τραβάει selfies είναι τόσο σημαντικό, ίσως και να χρειάζεται -και δεν κοστίζει παρά 0,99 δολάρια. Όσο για τα αισθητικά αποτελέσματα της εφαρμογής, η ομορφιά είναι υποκειμενική, έτσι δεν είναι;