Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γάτες & σκύλους

Οι 5 καλύτερες εφαρμογές για γάτες & σκύλους

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 07.04.2023

Πλέον τα κατοικίδια έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας πολλών ανθρώπων και σίγουρα η φροντίδα τους είναι η πιο σημαντική ευθύνη. Από την τροφή μέχρι την καθαριότητα, τη βόλτα ή την εκπαίδευση σε βασικές δραστηριότητες, κάθε ιδιοκτήτης θέλει να έχει το έλεγχο του κατοικίδιου του ανά πάσα ώρα και στιγμή. Πώς θα σας φαινόταν να τα είχατε όλα συγκεντρωμένα στο smartphone σας; Ναι, μπορείτε να επιλέξετε από πολλές εφαρμογές για κατοικίδια, τόσο σε Android όσο και iOS.

Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τα πέντε καλύτερα apps, ώστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δικού σας κατοικίδιου:

Puppr

Το Puppr είναι μια εφαρμογή για κατοικίδια που προσφέρει μαθήματα εκπαίδευσης σκύλων, με προτάσεις από επαγγελματίες εκπαιδευτές. Διαθέσιμο σε συσκευές Android & iOS, το Puppr προσφέρει μια ποικιλία μαθημάτων εκπαίδευσης, από βασική υπακοή έως πιο επαγγελματικά… κόλπα.

Μετά την εγκατάσταση θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες βήμα -βήμα, βίντεο και εξατομικευμένα σχέδια εκπαίδευσης με βάση τις ατομικές ανάγκες του σκύλου σας. Ακόμη, η εφαρμογή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδo του κατοικίδιου σας, αλλά και να μοιράζεστε τα επιτεύγματά σας με άλλους άλλους ιδιοκτήτες!

Cat Training

Όπως καταλαβαίνετε κι από το όνομα, το Cat Training είναι ένα app που έχει σχεδιαστεί ειδικά για ιδιοκτήτες γατών που θέλουν να ξεκινήσουν να τις εκπαιδεύουν. Μέσα από βίντεο- μαθήματα και χρήσιμες πληροφορίες, θα ανακαλύψετε μια ποικιλία μεθόδων για να μάθετε στη γάτα σας βασικούς κανόνες κι εντολές όπως π.χ. κάθισε, μείνε ακίνητη, έλα κλπ. Μπορείτε επίσης να βρείτε συμβουλές για να ενισχύσετε θετικές συμπεριφορές, όπως πχ την εκπαίδευση στην άμμο απορριμμάτων. Με λίγα λόγια είναι ένα ιδανικό app για ιδιοκτήτες που θέλουν να δεθούν με τις γάτες τους και να βελτιώσουν τη σχέση τους.

PetVet

Μια ακόμη χρήσιμη εφαρμογή για όλους τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων είναι το Pets2Vet. Είναι θα λέγαμε ένας οδηγός που σας βοηθά να αναζητήσετε κτηνιάτρους στην περιοχή σας, να διαβάσετε κριτικές από άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων, αλλά και να κλείσετε ραντεβού απευθείας από την εφαρμογή. Μάλιστα, κάθε φορά που προγραμματίζετε ένα ραντεβού, θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις που θα σας υπενθυμίζουν ημέρα, ώρα, μέρος κλπ. Έτσι, θα έχετε πρόσβαση σε όλους τους επαγγελματίες για τη φροντίδα των ζώων, όποτε το θελήσετε.

11 pets

Η φροντίδα του κατοικίδιου είναι δίχως αμφιβολία το Α και το Ω. Για αυτόν ακριβώς το σκοπό έχει σχεδιαστεί το 11 pets, για να σας βοηθά να παρακολουθείτε τα ιατρικά αρχεία, τα ραντεβού και τα προγράμματα φαρμάκων του κατοικίδιου σας. Μια από τις ξεχωριστές λειτουργίες του είναι ότι σας στέλνει ειδοποιήσεις υπενθύμισης για ενέργειες, όπως η σίτιση και η περιποίηση (μπάνιο, καθαρισμός δοντιών κλπ).

Το πιο πρωτότυπο χαρακτηριστικό του όμως, είναι η δημιουργία προσωπικού προφίλ του κατοικιδίου σας! Έχετε την επιλογή δηλαδή να δημιουργήσετε ένα προφίλ για το κατοικίδιό σας, με τη φωτογραφία και τα προσωπικά του στοιχεία. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να συνδεθείτε με άλλους ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην περιοχή σας, καθώς και για να αποκτήσετε πρόσβαση σε τοπικά pet shop και αλλά και κτηνιατρικές κλινικές.

Dogo – Puppy and Dog Training

Η τελευταία πρόταση μας είναι το Dogo, μια ολοκληρωμένη εφαρμογή που παρέχει προσαρμοσμένα προγράμματα εκπαίδευσης για τον σκύλο σας, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη ράτσα του. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνικές θετικής ενίσχυσης για να διδάξει στο κατοικίδιό σας διάφορες εντολές, ενώ παρέχει και τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων συμπεριφοράς, όπως το υπερβολικό γάβγισμα ή το μάσημα.

Εκτός από την εκπαίδευση, το Dogo προσφέρει μια κοινωνική πλατφόρμα, όπου μπορείτε να συνδεθείτε με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων, να μοιραστείτε την πρόοδό σας και να ζητήσετε συμβουλές. Τέλος, μέσα από το Dogo μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε τα επίπεδα δραστηριότητας του κατοικίδιου ζώου σας, αλλά και την κατάσταση της υγείας του.