Ένα καλύτερο πληκτρολόγιο

Ένα καλύτερο πληκτρολόγιο

Συντάκτης: Deasy @ 13.02.2015

Ας πούμε μερικές αλήθειες. Τα πληκτρολόγια των σύγχρονων smartphones και tablets δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις προβληματικές υλοποιήσεις που βλέπαμε -σε smartphones και προσωπικές συσκευές τύπου PDA- προ 15ετίας.

Επίσης, αν δεν ήταν η Apple με το iPhone ακόμα θα παιδευόμαστε να "χτυπήσουμε" το Α αντί του Σ με μια πλαστική γραφίδα και όλο αυτό θα απαιτούσε ακρίβεια νευροχειρουργού.

Όμως η Apple άνοιξε τον δρόμο, ήρθαν μετά πολλοί να τον... διαπλατύνουν και έχουμε πια εικονικά πληκτρολόγια και τεχνολογίες όπως το Swipe.

Καλές αυτές οι αλήθειες, αλλά κακά τα ψέματα. Τα εικονικά πληκτρολόγια των συσκευών μας δεν συγκρίνονται από τα πραγματικά, αυτά που χρησιμοποιούμε σε επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. Υπάρχει, λοιπόν, δυνατότητα βελτίωσης;

Ναι, λέει η Tactus και η αλήθεια είναι πως όπως τα δείχνει τα πράγματα έχουμε να κάνουμε με μια υλοποίηση που δεν περνά απαρατήρητη.

Φαντάσου μια θήκη (διαθέσιμη από το καλοκαίρι για iPad mini αλλά υποθέτουμε πως θα ακολουθήσουν εκδόσεις για διάφορες διαστάσεις και μάρκες) με ένα λεπτό διαφανές πλαστικό στο μπροστινό της μέρος. Ναι, θα μπορούσε να λειτουργεί και ως απλή προστασία για να μη χαράξει κανείς την οθόνη.

Μόνο που αυτό το λεπτό φύλλο διαθέτει αόρατους αγωγούς με υγρό και όταν ενεργοποιηθεί (με το πάτημα ενός πλήκτρου στην πίσω μεριά της θήκης που βρίσκεται στην πλάτη του tablet) το υγρό δημιουργεί μικρές φουσκάλες πάνω σε κάθε πλήκτρο.

Τι θυμίζει;

Α ναι, αν πας σε ένα κλασικό πληκτρολόγιο θα δεις πως στα πλήκτρα Φ και Ξ (F και J) υπάρχουν δύο μικρά εξογκώματα, δυο απλοί οδηγοί για όσους γράφουν με τυφλό σύστημα ώστε να ξέρουν πού θα βάλουν τους δείκτες των χεριών τους για να μη χρειαστεί να κοιτάξουν το πληκτρολόγιο.

Οπότε, φαντάσου το εικονικό σου πληκτρολόγιο να "φουσκώνει" ώστε να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις καλύτερα, περίπου σαν πραγματικό. Και όταν τελειώσεις, απλά γυρνάς τον διακόπτη στη θέση εκτός λειτουργίας.

Η θήκη ονομάζεται Phorm και θα κοστίζει 149 δολάρια. Μην τρέξεις στα μαγαζιά, οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Μέχρι τότε, μπορείς να την χαζέψεις στο site της εταιρείας.