Ασύρματη φόρτιση smartphones στα Starbucks

Ασύρματη φόρτιση smartphones στα Starbucks

Συντάκτης: Deasy @ 12.06.2014

Όπως στην περίπτωση του WiFi όταν και τα Starbucks αποτέλεσαν μία από τις πρώτες αλυσίδες καταστημάτων που πρόσφεραν ασύρματη σύνδεση στο Internet μέσω WiFi, έτσι και στην ασύρματη φόρτιση των κινητών, η συγκεκριμένη αλυσίδα αποδεικνύεται πρωτοπόρα. Και μάλιστα τα στελέχη της θεωρούν ότι θα αποτελέσει μία υπηρεσία που θα την διαφοροποιήσει και θα λειτουργήσει υπέρ της, όπως συνέβει και πριν μερικά χρόνια με το WiFi.

Ειδικότερα, η εταιρεία αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει τα σχέδιά της για να προσφέρει στους πελάτες των καταστημάτων της τη δυνατότητα να φορτίζουν χωρίς καλώδια το smartphone τους. Η εταιρεία συνεργάζεται με την Powermat, μία από τις πρώτες εταιρείες που προσέφεραν λύσεις ασύρματης φόρτισης και τα σχέδια της Starbucks είναι η κάλυψη όλων των καταστημάτων στις ΗΠΑ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Η ασύρματη φόρτιση των συσκευών θα ενσωματωθεί είτε στα τραπέζια είτε στα σημεία εξυπηρέτησης των πελατών, όπου οι τελευταίοι θα μπορούν να ακουμπούν τις συμβατές συσκευές στην επιφάνειά τους για να φορτίσουν την μπαταρία, χωρίς να χρειάζεται κάποιο καλώδιο.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα διατεθεί δωρεάν στα περίπου 7.500 της αλυσίδας και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2015.

Άντε και στα δικά μας!