Από ελληνικά χέρια έχει δημιουργηθεί το πρώτο online κατάστημα με εφαρμογές, ο χειρισμός των οποίων γίνεται με τις κινήσεις του σώματoς του χρήστη. Πρόκειται για το www.mageca.com, το οποίο έχει δημιουργηθεί από την εταιρεία Mageca Labs.
Η συγκεκριμένη προσπάθεια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον δεδομένου ότι έχει αρχίσει να υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοιου είδους εφαρμογές καθώς οι άνθρωποι επιδιώκουν πλέον μια πιο διαδραστική και κατ’ επέκταση εύκολη στον χειρισμό σχέση με τις ταμπλέτες, τους φορητούς υπολογιστές, τις smart τηλεοράσεις, τις παιχνιδοκονσόλες κτλ. Οι επισκέπτες στο mageca.com έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν διάφορες εφαρμογές στον υπολογιστή τους, αφού πρώτα ενημερωθούν για το περιεχόμενο και ανατρέξουν στην βαθμολογία των χρηστών της. Κάποιες από αυτές τις εφαρμογές οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να τις κατεβάσουν δωρεάν, ενώ άλλες με πληρωμή.
Το mageca.com αποτελεί το προϊόν της προσπάθειας που έχουν ξεκινήσει τρία αδέλφια, ο Σταμάτης, ο Σπύρος και ο Αντώνης Αργυρός, οι οποίοι έχουν παράλληλα την αλυσίδα καταστημάτων αθλητικών ειδών SportMania. Η ιδέα προέκυψε από την προσπάθεια δημιουργίας ενός virtual fitting room για να αποδειχθεί τελικώς ότι δεν υπάρχει κάποια πλατφόρμα προώθησης τέτοιων εφαρμογών
Οι προοπτικές για εφαρμογές motion controlled είναι εξαιρετικές, καθώς προς το παρόν μεν υπάρχει μόνο το Kinect και ορισμένες smart TVs αλλά από το τέλος του 2013 αναμένεται να δούμε πολύ πιο ευρεία χρήση τέτοιου είδους εφαρμογών. Ένας λόγος είναι ότι οι νέοι επεξεργαστές της Intel που θα χρησιμοποιούνται στα επόμενης γενιάς laptops θα προσφέρουν καλύτερη εμπειρία όσον αφορά στο χειρισμό εφαρμογών με τις κινήσεις των μελών του σώματος του χρήστη. Και επειδή πέραν από τα laptops, τέτοιου είδους εφαρμογές κάνουν την εμφάνιση τους και στις υπόλοιπες ψηφιακές συσκευές είναι προφανές ότι έχει αρχίσει να υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους δημιουργούς λογισμικού.
Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περίπου 20 εφαρμογές διαθέσιμες μέσω του Mageca, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι παιχνίδια για το Kinect αλλά apps που προσφέρουν ένα διαφορετικό τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ της συσκευής και του χρήστη. Ο αριθμός μοιάζει μικρός μεν, αλλά με δεδομένο ότι η αγορά αυτή έχει μεν περιθώρια ανάπτυξης αλλά είναι ακόμη στα πολύ πρώιμα στάδια της, είναι μάλλον ικανοποιητικός. Και επιπλέον ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς developers που έχουν την ιδέα, μπορούν να υλοποιήσουν αλλά χρειάζονται μία πλατφόρμα προώθησης.