Επιτροπή Ανταγωνισμού 'ξεσκονίζει' τηλεπικοινωνίες και πληροφορική

Επιτροπή Ανταγωνισμού "ξεσκονίζει" τηλεπικοινωνίες και πληροφορική

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 28.03.2024

Η πόρτα χτύπησε και δεν ήταν ο διαχειριστής της πολυκατοικίας αλλά κλιμάκιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σίγουρα οι εκπρόσωποι των εταιρειών που έγιναν αποδέκτες των επισκέψεων δεν θα χάρηκαν καθόλου. Ακόμα και αν "καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται" είναι πάντα άβολο να έχεις ξένους ανθρώπους στα πόδια σου.

Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού πραγματοποίησαν την Τετάρτη ελέγχους σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Πολλές, αν όχι όλες, συμμετέχουν σε έργα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που χρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Κάποιοι βλέπουν στις επισκέψεις και έναν ενδεχόμενο ενδιαφέρον της Επιτροπής για το κατά πόσο λειτουργεί ο ανταγωνισμός στον χώρο των τηλεπικοινωνιών. Αυτό ίσως να προκαλεί μια κάποια αναστάτωση στον μικρόκοσμο των ρυθμιστικών αρχών να μην αρέσει ιδιαίτερα στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, η οποία είναι εκείνη που βάσει νόμου εποπτεύει και τα θέματα ανταγωνισμού στις τηλεπικοινωνίες.

Το αν οι έλεγχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού έβγαλαν κάποιο αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, θα το μάθουμε μετά από πολύ πολύ καιρό. Όσοι παρακολουθούν τη σχετική επικαιρότητα θυμούνται ότι οι έφοδοι της Επιτροπής στις τράπεζες έγιναν το 2019 και ότι το πόρισμα βγήκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, χωρίς αυτό το πόρισμα να προκαλέσει κάποια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στη χώρα.