Στην περαιτέρω αύξηση του αποτυπώματός της στην Ελλάδα στοχεύει η Deloitte με «άρμα» τον τομέα της τεχνολογίας, προσφέροντας ήδη υπηρεσίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
«Οι Big 4 ξεκινήσαν ως ελεγκτικές, αλλά δεν είναι πια. Κάνουμε πιο πολύ consulting και τεχνολογία» σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους δημοσιογράφους, ο Νίκος Χριστοδούλου, Consulting Leader της Deloitte στην εισαγωγική του τοποθέτηση. Όπως σημείωσε η Deloitte αποτελεί μία από τις δύο κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα στους τομείς της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και τεχνολογίας, και όπως πρόσθεσε «δεν είναι τυχαίο ότι από το σύνολο των εργαζομένων στην Deloitte σήμερα οι μισοί απασχολούνται στον τομέα της τεχνολογίας».
Η επιτυχία της στόχευσης της Deloitte αντικατοπτρίζεται και στα αποτελέσματά της τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας μέσο ρυθμό ανάπτυξης την τελευταία πενταετία πάνω από 20%. Ακόμα πιο υψηλά κινείται ο ρυθμός ανάπτυξης των συμβουλευτικών υπηρεσιών στα επίπεδα του 35-40%. Η τελευταία ετήσια χρήση της εταιρείας (Μάιος 2023) έκλεισε με κύκλο εργασιών 160 εκατομμυρίων ευρώ, το 50% εκ των οποίων προέρχονται από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες. Επιπλέον, ποσοστό 85-90% των εσόδων προέρχονται από έργα του ιδιωτικού τομέα. Τα μηνύματα για τη φετινή χρονιά είναι παραπάνω από θετικά, καθώς όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου, το ανεκτέλεστο της εταιρείας ξεπερνάει τον τζίρο της τελευταίας χρονιάς φτάνοντας περίπου το διπλάσιο.
Η παρουσία της Deloitte στον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνει μεγάλα έργα του τραπεζικού τομέα καθώς και εκείνου της ενέργειας, με projects από ΙΤ υποδομές και συστήματα cloud έως συστήματα GenAI, που αυτοματοποιούν τις διαδικασίες, μειώνουν το κόστος και το περιθώριο λάθους χειρισμού. Στο δημόσιο τομέα, η εταιρεία έχει παρουσία σε έργα ψηφιακού μετασχηματισμού, με πιο εμβληματικό ίσως αυτό της αναβάθμισης του taxis.
Παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας κινείται και η ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, τόσο σε επίπεδο αριθμού όσο και εκπαίδευσης σε νέες δεξιότητες. Η Deloitte απασχολεί ήδη 2.800 υπαλλήλους, που εκτιμάται ότι μέχρι τον Απρίλιο θα φθάσουν τους 3.000, με τους 1.300 να εργάζονται στα hubs της Deloitte σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη και στα Γιάννενα. Μάλιστα ο κ. Χριστοδούλου δεν έκρυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για την δημιουργία ακόμα δύο κέντρων στην Θράκη και το Βόλο, αξιοποιώντας τη φοιτητική κοινότητα των Πανεπιστημίων στις συγκεκριμένες περιοχές.
Επιπλέον, στην Πάτρα η Deloitte σχεδιάζει να δημιουργήσει και ένα κέντρο καινοτομίας startup επιχειρήσεων. Ο κ. Χριστοδούλου ανέφερε ότι περισσότερες από 40 εταιρείες ανταποκριθεί στην πρόσκληση, με την εταιρεία να επιλέγει πέντε για την υποστήριξη και φιλοξενία, με στόχο της ανάπτυξή τους.