«Εύδοξος»: η νέα εφαρμογή για όλες τις διαδικασίες σχετικά με τα ακαδημαϊκά συγγράμματα

«Εύδοξος»: η νέα εφαρμογή για όλες τις διαδικασίες σχετικά με τα ακαδημαϊκά συγγράμματα

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 07.11.2023

Διαθέσιμη είναι η νέα εφαρμογή «Εύδοξος», που λανσαρίστηκε από τα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μέσω της εφαρμογής, οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν να ολοκληρώνουν τις διαδικασίες για τη δήλωση και παραλαβή των συγγραμμάτων, καθώς και να υποβάλουν ερωτήματα για διευκρινίσεις, διαθέτοντας έναν ευέλικτο τρόπο πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος».

Προς το παρόν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για συσκευές Android στο Google Play Store, καθώς επίσης και μέσω του gov.gr, στην υπηρεσία «Συγγράμματα – Εύδοξος», και μέσω του πληροφοριακού συστήματος «Εύδοξος». Επιπλέον, σύντομα η εφαρμογή θα διατίθεται και για συσκευές iOS.

Με τη νέα εφαρμογή διευκολύνεται η συνολική διαδικασία δήλωσης και παραλαβής, μέσω έξυπνων συσκευών για τους φοιτητές, από ένα σύνολο 18.455 ενεργών συγγραμμάτων, των 491 εκδοτών που συμμετέχουν στον «Εύδοξο» για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Ειδικότερα, περισσότεροι από 230.000 ενεργοί φοιτητές μπορούν εύκολα και γρήγορα:

-        Να ενημερώνονται για την προθεσμία δήλωσης και παραλαβής συγγραμμάτων κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου

-        Να πραγματοποιούν και να τροποποιούν τη δήλωση συγγραμμάτων τους

-        Να βλέπουν τον κωδικό PIN και τα σημεία παραλαβής των συγγραμμάτων τους

-        Να έχουν εικόνα του αριθμού των συγγραμμάτων που δικαιούνται και των παραληφθέντων συγγραμμάτων τους, σε πραγματικό χρόνο και

-        Να προβαίνουν σε εθελοντική ανταλλαγή συγγραμμάτων μέσω του «Εύδοξος+».