Το ChatGPT 4.0 θα 'φτιάχνει' και... βίντεο

Το ChatGPT 4.0 θα "φτιάχνει" και... βίντεο

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 14.03.2023

Λίγες ημέρες έμειναν από το επίσημο λανσάρισμα του ChatGPT 4.0 και ήδη έχει ξεκινήσει η διαρροή ορισμένων στοιχείων. Ένα από αυτά είναι και η παραγωγή βίντεο από το viral chatbot, που έχει αλλάξει εντελώς τη διαδικασία της έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η νέα έκδοση του chatGPT δεν θα περιοριστεί στην παραγωγή κειμένου, με βάση τις εντολές του χρήστη, αλλά θα περιλαμβάνει μια σειρά από νέες ακόμη πιο εξελιγμένες δυνατότητες. Όπως υποστήριξε η  διευθύνουσα σύμβουλος της θυγατρικής, Marianne Janik, το ανανεωμένο chatbot θα υποστηρίζει αυτό που στη γλώσσα των ανθρώπων που ασχολούνται με συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, είναι γνωστό ως πολυτροπικότητα. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να δούμε ταυτόχρονη παραγωγή, κειμένου, εικόνας και βίντεο ταυτόχρονα.

Μεταξύ των άλλων, η Microsoft στην επερχόμενη εκδήλωση της, θα προβεί σε μια σειρά ανακοινώσεων για τις ΑΙ εφαρμογές, τις οποίες αναμένεται να εισάγει στις δημοφιλείς πλατφόρμες της (Outlook, Word, Powerpoint κλπ).

Τι είναι το ChatGPT

Υπενθυμίζουμε ότι το ChatGPT κυκλοφορεί ήδη από το Νοέμβριο και ουσιαστικά είναι τύπος chatbot που χρησιμοποιεί ένα μοντέλο επεξεργασίας φυσικής γλώσσας που ονομάζεται Generative Pre- trained transformer (GPT), ώστε να δημιουργεί κείμενο σε μορφή απαντήσεων.

Τα μοντέλα GPT τροφοδοτούνται από τεχνητή νοημοσύνη και έχουν εκπαιδευτεί σε διάφορα είδη κειμένου, ώστε να μπορούν να δίνουν απαντήσεις, αρκετά παρόμοιες με αυτές που θα έδινε ένας άνθρωπος. Μπορούν δηλαδή σε μια δεδομένη ακολουθία, να προβλέψουν την επόμενη λέξη, ώστε η συνομιλία να μοιάζει όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική.