Μπλόκο στην εξαγορά της Activision από την Microsoft

Μπλόκο στην εξαγορά της Activision από την Microsoft

Συντάκτης: Deasy @ 09.12.2022

Δεν θα είναι εύκολο για την Microsoft να αποκτήσει τον έλεγχο της Activision, της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από δημοφιλείς τίτλους όπως το Call of Duty ή το World of Warcraft, μετά την απόφαση της ομοσπονδιακής επιτροπής εμπορίου (FTC) να παραπέμψει την προτεινόμενη εξαγορά στη Δικαιοσύνη.

Η επιτροπή έλαβε την απόφαση με 3 ψήφους υπέρ και 1 κατά, με τα αμερικανικά μέσα να αναφέρουν πως υπέρ της νομικής προσφυγής τάχθηκαν οι Δημοκρατικοί που μετέχουν στην FTC.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας η Microsoft στο παρελθόν έχει προχωρήσει στην απόκτηση πολύτιμων τίτλων gaming για να περιορίσει τον ανταγωνισμό. Στέλεχος της FTC υποστήριξε πως με τη συγκεκριμένη απόφαση θα επιχειρηθεί να αποτραπεί η προσπάθεια της Microsoft να πλήξει τον ανταγωνισμό στον χώρο του gaming. Η αντίδραση της Microsoft ήταν ιδιαιτέρως ψύχραιμη, με τον πρόεδρό της Brad Smith να καλωσορίζει την ευκαιρία που δίνεται στην εταιρεία να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της ενώπιον του αρμόδιου δικαστηρίου. Η Microsoft επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο της Activision προσφέροντας για αυτό τον σκοπό 68,7 δισ. δολάρια στους μετόχους της εταιρείας και υποσχόμενη πως θα τιμήσει τις υφιστάμενες συμφωνίες της Activision με την Sony. Έρευνα επί της συγκεκριμένης απόπειρας εξαγοράς διεξάγει και η επιτροπή ανταγωνισμού της Βρετανίας.