Στις 7 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14

Στις 7 Σεπτεμβρίου τα αποκαλυπτήρια του iPhone 14

Συντάκτης: Πέτρος Κωνσταντινίδης @ 25.08.2022

Νέα σεζόν, νέο iPhone με την Apple να ανακοινώνει πριν από μερικές ώρες ότι η καθιερωμένη εκδήλωση του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος την Τρίτη, 7 του μήνα.

Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος στην ανακοίνωση της εκδήλωσης δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες, όμως είναι βέβαιο ότι το «κυρίως πιάτο» του συγκεκριμένου event θα είναι και πάλι το iPhone, με το iPhone 14 να παίρνει φέτος τη σειρά του.

Κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης είναι η φράση «Far Out», με το δημιουργικό της πρόσκλησης να δημιουργεί επιπλέον ερωτηματικά. Με θέμα το διάστημα και ένα σμήνος αστεριών να δημιουργούν το λογότυπό της, η Apple μοιάζει να ετοιμάζει κάποια έκπληξη για το συγκεκριμένο event, είτε πρόκειται για κάποιο χαρακτηριστικό του νέου της smartphone είτε για κάτι εντελώς νέο. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα για την Apple να ανακοινώσει το AR Headset που φέρεται να ετοιμάζει η αμερικανική εταιρεία. Πιθανότητα που ενισχύεται από το διαδραστικό easter egg επαυξημένης πραγματικότητας που μπορούν να δουν όσοι επισκεφθούν τη σελίδα της εκδήλωσης από ένα iPhone ή ένα iPad.

 

Επιστρέφοντας στο βασικό πρωταγωνιστή της βραδιάς, το iPhone 14 αναμένεται να παρουσιαστεί σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις: το iPhone 14 στις 6.1 ίντσες, το iPhone 14 Pro στις 6.1 ίντσες, το iPhone 14 Pro Max στις 6.7 ίντσες, με τις φήμες να θέλουν μια ακόμη έκδοση, το iPhone 14 Plus (ή Max) στις 6.7 ίντσες.

Εξωτερικά, μάλλον όλα μένουν ίδια, με εξαίρεση το notch της οθόνης, το οποίο σπάσει σε δύο μικρότερα, φιλοξενώντας το ένα την κάμερα και το άλλο τους αισθητήρες. Σε επίπεδο εξοπλισμού οι φήμες θέλουν το νέο επεξεργαστή A16 Bionic να ενσωματώνεται μόνο στα δύο Pro μοντέλα, με τα άλλα δύο να διατηρούν τον προηγούμενο επεξεργαστή, ενώ ενισχυμένες αναμένονται και οι φωτογραφικές δυνατότητες του νέου μοντέλου σε όλες τις εκδόσεις.

Τέλος, χώρο στο event, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί, διεκδικούν και η νέα σειρά ρολογιών, όπως και τα νέα ακουστικά.

Το Apple event θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στις 8 το απόγευμα ώρα Ελλάδας.