Το Apple Pay επεκτείνει τις πληρωμές σε Firefox, Edge και Chrome

Το Apple Pay επεκτείνει τις πληρωμές σε Firefox, Edge και Chrome

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 04.08.2022

Όπως όλα δείχνουν, η έλευση του iOS 16 το φθινόπωρο θα φέρει αλλαγές σε διάφορες υπηρεσίες όπως το Apple Pay. Ειδικότερα, όπως διαβάζουμε στο MacRumors, ενδέχεται να δούμε την εν λόγω υπηρεσία να υποστηρίζεται από web browsers ανταγωνιστών της Apple, όπως το Google Chrome, το Microsoft Edge αλλά και το Mozilla Firefox.

Πρόκειται για μια ρύθμιση που θα διευκολύνει σημαντικά όσους δεν χρησιμοποιούν τον Safari browser στην iOS συσκευή τους. Βέβαια, μια τέτοια αλλαγή δεν μπορεί να υλοποιηθεί στο macOS, διότι χρησιμοποιείται διαφορετικό λογισμικό από το iOS.


Ρεκόρ εσόδων για την Apple

Aξίζει να αναφέρουμε ότι πριν μερικές ημέρες η Apple, ανακοίνωσε ότι ο τζίρος της στο δεύτερο τρίμηνο έφθασε τα 83 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένος κατά 2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Τα έσοδα της εταιρείας οδήγησαν οι αυξημένες πωλήσεις του iPhone, το οποίο προσέφερε 40,6 δισεκατομμύρια δολάρια στα έσοδα της Apple, ενώ και ο τομέας των υπηρεσιών εμφανίζεται ενισχυμένος, συνεισφέροντας 19,6 δισεκατομμύρια. Αντιθέτως, αρνητικές επιδόσεις καταγράφονται στην κατηγορία του iPad (οριακά, στα 7,2 δισ. από 7,3 πέρυσι), στα Mac (7,3 δισ. από 8,2 πέρυσι) και στην κατηγορία Wearables, Home and Accessories (8 δισ. από 8,7 πέρυσι).