Αναβολή για το λανσάρισμα της υπηρεσίας HBO Max στην Ελλάδα

Αναβολή για το λανσάρισμα της υπηρεσίας HBO Max στην Ελλάδα

Συντάκτης: Φανούρης Δρακάκης @ 07.07.2022

Πίσω πάει το λανσάρισμα της υπηρεσίας HBO Max στην ελληνική αγορά, με την εταιρεία να παγώνει για την ώρα την επέκτασή της σε νέες αγορές. Ο λόγος, σύμφωνα με την ίδια την HBO είναι μια εσωτερική αναδιοργάνωσή της, η οποία περιλαμβάνει το πάντρεμα του HBO Max με την άλλη συνδρομητική υπηρεσία του Ομίλου, discovery+.

Τον προηγούμενο Οκτώβριο η HBO είχε ανακοινώσει ότι η υπηρεσία HBO Max θα επεκταθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2022 σε έξι νέες αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (Ιρλανδία, Ισλανδία, Τουρκία, Λετονία και Εσθονία οι υπόλοιπες), ένας προγραμματισμός ο οποίος πλέον δεν υφίσταται. Η επέκταση σε νέες αγορές δεν αποτελεί αυτό το διάστημα προτεραιότητα για τον Όμιλο Warner Bros Discovery. Αντιθέτως, στόχος μέσα στους επόμενους μήνες είναι να ολοκληρωθεί η συνένωση των δύο συνδρομητικών υπηρεσιών σε μία, αξιοποιώντας το περιεχόμενο των δύο κάτω από μία ενιαία υπηρεσία.

«Προς το παρόν δεν θα εμφανιστούμε σε νέες αγορές. Η προτεραιότητά μας για το επόμενο διάστημα είναι η συγχώνευση των υπηρεσιών μας και όχι η επιθετική αύξηση της συνδρομητικής μας βάσης», σημείωσε ο David Zaslav, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, μια δήλωση ενδεικτική για τις νέες προτεραιότητες όχι μόνο του group, αλλά συνολικά για την αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, η οποία μοιάζει να έχει μπει σε μια νέα φάση. Οι παίκτες της αγοράς και οι επενδυτές μοιάζουν να αναθεωρούν τις προσδοκίες της πελατειακής αύξησης ως μοχλό ανάπτυξης, αλλά συγκρατούν τα έξοδα για τις παραγωγές, αναζητούν νέα συνδρομητικά μοντέλα, προσδοκώντας σε μια πιο υγιή (οικονομικά) ανάπτυξη. Υπενθυμίζεται ότι το Netflix έχασε κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου 2 εκατομμύρια συνδρομητές, η Disney+ δεν ανεβάζει τον πήχη των 240 εκατομμυρίων συνδρομητών μέχρι το 2024 που είχε θέσει πριν τρία χρόνια, παρά τη θεαματική της διείσδυση σ’ αυτό το διάστημα, οι εταιρείες σκέφτονται το λανσάρισμα πιο προσιτών πακέτων με την υποστήριξη διαφημίσεων, κινήσεις που δείχνουν ότι η συνδρομητική τηλεόραση συνολικά λειτουργεί σε ένα νέο περιβάλλον.

Επιστρέφοντας στο λανσάρισμα της υπηρεσίας HBO Max στη χώρα μας αυτό μάλλον θα γίνει μέσα στο 2023 (αν και η εταιρεία δεν ανέφερε κάτι σχετικό), με την Vodafone να φέρεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για να διαθέτει την υπηρεσία με ένα αντίστοιχο μοντέλο (και ένα ανάλογο τίμημα) με αυτό που ισχύει σήμερα για το Disney+.