Σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών καταδικάστηκε χρήστης πειρατικών υπηρεσιών συνδρομητικής τηλεόρασης από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, σηματοδοτώντας ένα νέο ορόσημο στην αντιμετώπιση της πειρατείας. Η απόφαση του δικαστηρίου αποτελεί την πρώτη καταδίκη προς χρήστη πειρατικής τηλεόρασης, δημιουργώντας ένα δεδικασμένο πλέον για ανάλογες υποθέσεις.
Το ελληνικό δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου ότι δεν γνώριζε ότι η συνδρομή ήταν παράνομη και ότι δεν είχε κατανοήσει που πήγαιναν τα χρήματα που έδινε όλα αυτά τα χρόνια. Το δικαστήριο αποδέχθηκε και υιοθέτησε ότι η συνδρομητική τηλεόραση λειτουργεί στην Ελλάδα και πως είναι αδύνατο για οποιονδήποτε πολίτη να μη γνωρίζει ότι απαιτείται σύμβαση με νόμιμους παρόχους για την πρόσβαση στο περιεχόμενό της. Στη βάση αυτή, οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου χαρακτηρίστηκαν προσχηματικοί και έωλοι.
Επιπλέον, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η βλάβη είναι μικρής βαρύτητας. Οι δικαστές κατέληξαν ότι οι συνέπειες της πειρατείας δεν μπορούν να θεωρηθούν «μικρής βαρύτητας», δεδομένης της τεράστιας ζημίας που προκαλεί σε πολλαπλά επίπεδα. Τα ευρήματα της πρόσφατης μεγάλης κλίμακας επιχείρηση «Taken down» είναι αυταπόδεικτα. Βρέθηκαν πάνω από 1,65 εκατομμύρια ευρώ σε κρυπτονομίσματα, περισσότερα από 40.000 ευρώ σε μετρητά και εκτιμώμενα ετήσια παράνομα έσοδα της οργάνωσης εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.