Η Apple 'παρέδωσε' τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Η Apple "παρέδωσε" τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 13.05.2022

H Apple έχασε τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στον κόσμο, με την εταιρεία πετρελαίου και παραγωγής φυσικού αερίου Saudi Aramco, να ανεβαίνει εκ νέου πρώτη.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 11 Μαΐου οι μετοχές της Apple σημείωσαν πτώση 5%, κλείνοντας με αποτίμηση της εταιρείας στα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια. Έτσι, «παρέδωσε» τη πρώτη θέση στη Saudi Aramco από τη Σαουδική Αραβία, η οποία έκλεισε με 2,42 τρισεκατομμύρια δολάρια.


Οι βασικοί λόγοι της υποχώρησης

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο BBC, ο κύριος λόγος αυτής της πτώσης είναι ότι αρκετοί επενδυτές έχουν προχωρήσει σε μαζική πώληση μετοχών τεχνολογίας, μετατοπίζοντας το ενδιαφέρον τους σε πιο ασφαλή επενδυτικά αγαθά.  Η εξέλιξη αυτή ,όπως ήταν αναμενόμενο, επηρεάστηκε αφενός από την μεγάλη πτώση του bitcoin και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων κι αφετέρου από την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου.   

Παράλληλα, η αύξηση των τιμών από την αρχή της πανδημίας έως τώρα, σε συνδυασμό με τη γενικότερη ρευστότητα της παγκόσμιας οικονομίας, έχει εντείνει την επιφυλακτικότητα των επενδυτών, οι οποίοι προτιμούν να κινούνται σε πιο σίγουρους δρόμους.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Saudi Aramco συνεχίζει να παραμένει πρώτη, ενώ η κεφαλαιοποίηση της Apple διαμορφώθηκε στα 2,37 τρισεκατομμύρια δολάρια.