Ιnstagram: Ξεκινούν συνδρομές για πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο

Ιnstagram: Ξεκινούν συνδρομές για πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο

Η εταιρεία προσπαθεί να «ξεφύγει» από τις συμβατικές διαφημίσεις

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Κοντογιάννη @ 10.11.2021

Νέα υπηρεσία συνδρομών αναμένεται να λανσάρει το Instagram, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον ακόμη περισσότερων δημιουργών περιεχομένου και influencer. Η εταιρεία μέσα στη χρονιά είχε γνωστοποιήσει πως μελετά το ενδεχόμενο των συνδρομών και τώρα ,όπως αναφέρει το TechCrunch, ετοιμάζεται να προχωρήσει στο στάδιο υλοποίησης αυτής της ιδέας.

Ουσιαστικά, η υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να πληρώνουν για να έχουν πρόσβαση σε αποκλειστικό περιεχόμενο από τους δημιουργούς που επιθυμούν. Όλα δείχνουν πως η εταιρεία προσπαθεί να «ξεφύγει» από τις συμβατικές διαφημίσεις που αποφέρουν έσοδα και να διευρύνει την απήχηση της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mucrumors, οι συνδρομές θα ξεκινούν από $0.99 έως $4.99 το μήνα, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή των «Instagram Βadges». Πρόκειται για πακέτα που θα μπορούν να αγοράσουν οι χρήστες για να υποστηρίξουν τους αγαπημένους τους Influencer, Youtuber, Livestreamers κ.α.

Ο επικεφαλής του Instagram, Adam Mosseri, τόνισε σε συνέντευξη του πως η μέθοδος των συνδρομών επί της ουσίας θα διευκολύνει την οικονομική σχέση μεταξύ folowers και δημιουργών. «Η συνδρομή σε αποκλειστικό περιεχόμενο είναι πιο χρήσιμη μέθοδος από μια απλή διαφήμιση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, όπως αποκάλυψε ο  μηχανικός Alessandro Paluzzi, εκτός από τις συνδρομές περιεχομένου, ετοιμάζεται και η υπηρεσία «Αποκλειστικές Ιστορίες», όπου οι χρήστες ,μέσω πληρωμής, θα μπορούν να παρακολουθούν stories σε αποκλειστικότητα.

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία αυτών των νέων χαρακτηριστικών. Το μόνο σίγουρο είναι πως το Instagram θα λαμβάνει κάποιο μέρος από τις πληρωμές, δημιουργώντας έτσι ένα νέο κανάλι εσόδων.