Το Facebook ζήλεψε το Cloubhouse

Το Facebook ζήλεψε το Cloubhouse

Ακούτε φωνές;

Συντάκτης: Κώστας Αρβανίτης @ 20.04.2021

Η επιτυχία του Cloubhouse, του κοινωνικού δικτύου που επιτρέπει την επικοινωνία με τη χρήση φωνής δεν επρόκειτο να αφήσει, φυσικά, ασυγκίνητο το Facebook.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο θα λανσάρει σύντομα μια παρόμοια λειτουργία με αυτή του Clubhouse που θα την ονομάζει Live Audio Rooms και η οποία θα είναι διαθέσιμη στο Messenger, σε όλους τους χρήστες, μέσα στο ερχόμενο καλοκαίρι. Η δοκιμαστική λειτουργία της νέας υπηρεσίας θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει.

Βεβαίως η αναγγελία δεν εξέπληξε κανέναν. Από τη στιγμή που το Clubhouse έγινε επιτυχία ήταν θέμα χρόνου να προκαλέσει την αντίδραση του Facebook, το οποίο ίσως κάποια στιγμή μάθουμε -και δεν θα εκπλαγούμε αν έχει συμβεί- πως επιχείρησε την εξαγορά της πολλά υποσχόμενης υπηρεσίας. Την απόκτηση του Clubhouse επιχείρησε το Twitter προσφέροντας 4 δισ. αλλά η πρότασή του δεν συγκίνησε τους υπεύθυνους, όπως φαίνεται.

Πόσο υποσχόμενης; Μόλις χθες Δευτέρα το Clubhouse έλαβε νέα χρηματοδότηση από επενδυτικά ταμεία και η αποτίμησή του φτάνει τα 4 δισ. δολάρια. Η ιδέα της φωνητικής επικοινωνίας έχει βεβαίως προκαλέσει το ενδιαφέρον και άλλων και μάλλον είναι θέμα χρόνου να αρχίσουμε να ακούμε… φωνές στις δημοφιλέστερες πλατφόρμες επικοινωνίας.