Το Twitter βάζει «κόφτη» στις απαντήσεις

Το Twitter βάζει «κόφτη» στις απαντήσεις

Συντάκτης: Deasy @ 12.08.2020

Μία λειτουργία που ίσως μειώσει τον «θόρυβο» και αποθαρρύνει τη δραστηριότητα των διαφόρων τρολ εγκαινιάζει το Twitter. Με τη νέα ρύθμιση που σταδιακά θα είναι διαθέσιμη σε όλους θα μπορείς να επιλέξεις ποιοι θα μπορούν να απαντήσουν σε ένα tweet σου.

Όπως εξηγεί σε σχετική δημοσίευση στο blog του Twitter η Σούζαν Χι, θα έχεις πια τη δυνατότητα να επιλέξεις αν στο tweet σου θα μπορούν να απαντήσουν όλοι ή μόνο οι άνθρωποι που ακολουθείς ή μόνο οι άνθρωποι τους οποίους αναφέρεις (κάνεις mention δηλαδή) στο μήνυμά σου.

Αν επιλέξεις κάποια από τις δύο τελευταίες λύσεις, οι υπόλοιποι χρήστες δεν θα έχουν διαθέσιμη τη λειτουργία της απάντησης, αλλά θα μπορούν να κάνουν τα γνωστά, δηλαδή Retweet με ή χωρίς σχόλιο ή να πατήσουν την καρδούλα του like.

Η λειτουργία δοκιμάστηκε τον Μάιο με στόχο να χρησιμοποιηθεί σε συνεντεύεξις ή σε πάνελ και όπως λέει η Χι «θα κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ασφαλείς και να προκαλέσει πιο ουσιαστικές συζητήσεις». Ουσιαστικά, θα αποκλειστούν τα διάφορα μποτ και τρολ που προσπαθούν να κυριαρχήσουν σε συγκεκριμένα hashtags.